DSS: Naplata osiguranja nezakonita, Grad i JKP Infostan da povuku septembarske uplatnice
Foto: Nebojša Mandić

NIko nije pitao građane

DSS: Naplata osiguranja nezakonita, Grad i JKP Infostan da povuku septembarske uplatnice

Beograd -
Demokratska stranka Srbije ističe da je skandalozna otimačina novca građana naplatom osiguranja preko uplatnica „Infostana“ dokaz širenja sistemske korupcije u Srbij

Beogradska gradska vlast i JKP “Infostan“, uhvaćeni u pokušaju pljačke građana drskim otmanjem novca putem naplate usluge osiguranja stana bez njihove saglasnosti, dužni su da povuku septembarske uplatnice i uruče nove, ispravne, kaže se u saopštenju Demokrastske stranke Srbije.

Svim građanim koji su već izvršili plaćanje računa, nesvesni prevare kojoj su žrtve, računi za naredni mesec moraju da budu umanjeni za iznos nezakonito uvećan u septembru

Demokratska stranka Srbije zahtevu smenu direktora Infostana i svih odgovornih lica, a pokušaj prevare i pljačke Beograđana ne sme da ostane bez odgovora nadležnih državnih organa i Agencije za borbu protiv korupcije.

Demokratska stranka Srbije ističe da je skandalozna otimačina novca građana naplatom osiguranja preko uplatnica „Infostana“ dokaz širenja sistemske korupcije u Srbiji. Svakodnevne korupcionaške afere čiji su akteri funkcioneri stranaka na vlasti, kao što je ovde slučaj, dokazuju da je lažno zaklinjanje vlasti da se protiv korupcije bori.

Beogradska gradska vlast je preko svog JKP „Infostan“ organizovala pljačku građana dostavljajući račune za septembar mesec uvećane za iznos osiguranja stana kod kompanije Generali osiguranje Srbija.

Računi „Infostana“, kojima se vrši objedinjena naplata isključivo komunalnih usluga, a koji sadrži i iznos osiguranja stana bez saglasnosti građana, predstavljaju drsko otimanje novca prevarom i Demokratska stranka Srbije zahteva hitnu intervenciju javnog tužilaštva, po službenoj dužnosti, kao i Agencije za borbu protiv korupcije.

JKP „Infostan“ ni na koji način nije svojim dopisom obavestilo korisnike o tome da plaćanje računa u celosti predstavljati zaključivanje ugovora sa Generali Osiguranjem. Ogromna većina građana će povećanje isnosa računa tumačiti kao posledicu povećanja cena komunalnih usluga, koje se računima naplaćuju. Građani koji komunalne usluge plaćaju trajnim nalogom će ovu “uslugu“ platiti, a da ne znaju da ona postoji, jer banka plaća konačan iznos računa, ne obazirući se na stavke.

U pitanju je prevara i pljačka u režiji Srpske napredne stranke, čiji je neposredni izvršilac direktor JKP Infostan, Veselin Marković.Realizacija posla koji na prevaran način donosi Generali osiguranju oko 60 miliona dinara mesečnog prihoda na teret građana, dogovoren neposrednom pogodbom gradske vlasti i privatne kompanije, predstavlja kriminal kome je sve građane izložio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, bez čijeg znanja ova pljačka ne bi mogla da se organizuje, kaže se u saopoštenju DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track