Akcija Đaci vas mole, usporite pored škole u Grockoj
Foto: Beoinfo

Đaci

Akcija Đaci vas mole, usporite pored škole u Grockoj

Beograd -
Predstavnici JKP „Parking servis” i Uprave saobraćajne policije će posle Grocke posetiti osnovne škole na Paliluli, Zvezdari, Novom Beogradu, Voždovcu i u Zemunu

BEOGRAD - Edukativna akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis” nastavlja se u ponedeljak, 30. aprila, u osnovnim školama u Grockoj.

U toj opštini prvaci u sedam osnovnih škola dobiće zaštitne svetloodbojne prsluke, a interaktivnom predstavom deci će biti predstavljena osnovna pravila o bezbednosti u saobraćaju.

Predstavnici JKP „Parking servis” i Uprave saobraćajne policije će posle Grocke posetiti osnovne škole na Paliluli, Zvezdari, Novom Beogradu, Voždovcu i u Zemunu.

Koordinator akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole” Miroljub Vojinović rekao je za Beoinfo da je za proteklih pet godina, koliko traje akcija, 70.000 đaka prvaka dobilo fluorescentne prsluke.

– Od početka ove školske godine posetili smo 84 osnovne škole u jedanaest gradskih opština i podelili oko 7.300 fluorescentnih prsluka. Zadovoljni smo kako akcija protiče, kao i voljom mališana da usvoje nova znanja iz oblasti saobraćaja. U okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole” JKP „Parking servis” nastavlja uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola u Beogradu. Do sada je postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija u zoni osnovnih škola „Sveti Sava”, „Ratko Mitrović” i „Skadarlija” – istakao je Vojinović.

Prema njegovim rečima, do kraja godine u okolini dvadeset beogradskih osnovnih škola biće postavljena signalizacija, čiji je cilj da vozačima skrene pažnju da se u neposrednoj blizini nalazi škola.

Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” traje tokom cele školske godine. Svakodnevno se obavlja edukacija i dele fluorescentni prsluci svim prvacima. Do kraja školske godine, svako dete će imati prsluk kako bi bilo vidljivije u saobraćaju na putu od kuće do škole. Ove godine u osnovne škole u Beogradu upisano je oko 15.000 prvaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track