Najnovije vesti

MALI: 24 miliona dinara za stipendije najboljim đacima
Foto: Zorana Jevtić

Gradonačelnik Beograda

MALI: 24 miliona dinara za stipendije najboljim đacima

Beograd
13:44h
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je grad izdvojio 24 miliona dinara za stipendiranje najboljih učenika srednjih škola, učenika sa invaliditetom, studenata i studenata sa invaliditetom.

Mali je rekao novinarima da će konkurs biti raspisan odmah nakon odluke Skupštine grada.On je ocenio da je to primer odgovorne socijalne politike koja je usmerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija."Takođe, i prema mladima koji su najboji, kako bi podržali njhovu karijeru i budućnost", naveo je Mali.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je kazao da će kada se budu stabilizovale finansije grada biti uvedena socijalna politika na realnoj osnovi."Ono što danas dajemo, za to imamo obezbeđen novac. Ono što danas budemo usvojili biće isplaćeno korisnicima u jednom ili drugom danu. Nećete čekati 10 ili 11 meseci na isplatu", kazao je Nikodijević.Prema njegovim rečima, suština je da je budžet planiran realno i da će se novac koristiti u najbolje moguće svrhe.

"To vam samo pokazuje kakva je politika grada i kakav je stupanj razvoja društva. Što imate odgovorniju i bolju socijalnu politiku, to je društvo razvijenije. Mi ćemo biti posvećeni svim kategorijama stanovništva kojima je pomoć potrebna, ali na realnim osnovama a ne na lažnim predizbornim obećanjima", naveo je Nikodijević.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...