FOTO DAN ŽENA U KONAKU KNEGINJE LJUBICE: Siniša Mali ugostio uspešne preduzetnice Beograda
Foto: Beoinfo

49 najuspešnijih žena na kafi

FOTO DAN ŽENA U KONAKU KNEGINJE LJUBICE: Siniša Mali ugostio uspešne preduzetnice Beograda

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ugostio je danas povodom Dana žena, 49 uspešnih preduzetnica na kafi u Konaku knjeginje Ljubice.
1 / 7 Foto: Beoinfo

On je preduzetnicama koje će učestvovati na Prvom Beogradskom sajmu ženskog preduzetništva poklonio cveće i razgovarao o njihovoj spremnosti da se angažuju u privatnom sektoru u gradu Beogradu.

Sa preduzetnicama su razgovarali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i sekretarka za privredu Tijana Maljković.

–Želim da čestitam svim damama 8. mart, Međunarodni dan žena praznik koji simboliše borbu žena za svoja prava. Moja želja je bila da zajedno sa svojim timom razgovaram sa onim ženama koje su imale hrabrosti, volje, smelosti i želje da otvore svoj biznis i da krenu da same zarađuju svoj novac jer ekonomski jaka i samostalna žena se lakše bori protiv nasilja u kući, lošeg braka i svih onih stvari koje žene mogu da zadese u našem društvu.

Zato je veoma važno da čujemo koji su njihovi izazovi i problemi sa kojima se suočavaju i kako Grad može da im pomogne. Zato smo zajedno rešili da napravimo Sajam ženskog preduzetništva koji će biti održan po prvi put 15. marta i da promovišemo taj vid ženskog aktivizma u našem gradu. Odvojićemo pet miliona dinara za subvencije za one žene koje pokreću svoj biznis, a ako bude bilo potrebe odvojićemo više – rekao je Mali.

On je rekao da je bilo interesantno čuti žene koje godinu, dve ili tri već same zarađuju svoj novac, plaćaju poreze i doprinose i izdržavaju svoje porodice i decu i sa kojim problemima se suočavaju.

–Verujte to nisu veliki problemi. To su problemi koje Grad zajedno sa Vladom Republike Srbije može da reši, a da njima damo šansu da zaposle još nekoga i zarade još više i da pokušaju da budu ona iskra svetlosti i budućnosti našeg grada jer žene moraju da budu stabilan čvrst oslonac našeg privrednog razvoja u našem gradu – rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima ovo što Grad radi je posledica odluke da osnuje Savet za rodnu ravnopravnost i da pokuša da unapredu o položaj žena u našem gradu jer samo zajedno, idejama koje žene imaju i njihovom energijom i pameću možemo da napravimo bolji Beograd i bolju Srbiju.

Grad Beograd i Muzej grada Beograda poklonili su preduzetnicma karte za program „Na kafi kod knjeginje Ljubice“, u okviru koga su, uz kafu iz fildžana i ratluk, imale priliku da u autentičnom ambijentu čuju priču o jednoj od najuticajnijih žena u srpskoj istoriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track