BUBANJ POTOK: Inspekcija povukla 332 kg mesnih proizvoda i 7 kg meda
Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivede

BUBANJ POTOK: Inspekcija povukla 332 kg mesnih proizvoda i 7 kg meda

Beograd -
BEOGRAD - Tokom kontrole hrane životinjskog porekla na pijaci u Bubanj Potoku, inspekcija iz prometa povukla ukupno 333,2 kilograma proizvoda od mesa, 93 kilograma proizvoda od mleka i sedam kilograma meda, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Inspekciju su tokom vikenda sprovele Republička veterinarska inspekcija u saradnji sa komunalnom policijom i sve količine hrane životinjskog porekla povučene su iz prometa. Reč je o kontroli pet fizičkih lica koja su izložila prodaji hranu bez porekla i deklaracija na srpskom jeziku, a iz prometa je povučeno 219,9 kilograma proizvoda od mesa, 93 kilograma proizvoda od mleka i sedam kilograma meda.

Istovremeno je izvršena i kontrola svih šest restorana na pijaci od čega su u pet utvrđene nepravilnosti. Iz prometa je povučeno 113,3 kilograma proizvoda od mesa.

Protiv lica zatečenih u prekršaju će biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, a veterinarska inspekcija će obavestiti sanitarnu inspekciju o stanju higijene i osoblja u kontrolisanim restoranima radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track