VESIĆ: Od subote kreće popločavanje Zmaj Jovine ulice
Foto: Dragana Udovičić

Uređenje centra grada

VESIĆ: Od subote kreće popločavanje Zmaj Jovine ulice

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će najkasnije do subote, 26. marta, početi radovi na popločavanju Zmaj Jovine ulice u delu između ulica Vase Čarapića i Čika Ljubine.

"Grad Beograd nastavlja sa uređenjem centra i pretvaranjem ovog dela grada u pešačku zonu. Za vikend počinjemo radove na popločavanju i izradi novih instalacija u Zmaj Jovinoj ulici u delu između ulica Vase Čarapića i Čika Ljubine", rekao je Vesić i dodao "da se na ovaj način širi pešačka zona Knez Mihajlove ulice".

Biće, dodao je, postavljene granitne ploče u dužini od 50 metara i širini od 20 metara i potpuno zabranjen saobraćaj odnosno skretanje iz ulice Vase Čarapića u Zmaj Jovinu kod pošte, osim za dostavna vozila u tačno određeno vreme.

Vesić je dodao da će proširenjem pešačke zone u Zmaj Jovinoj ulici konačno biti zaštićena Čika Ljubina ulica koja je pešačka zona decenijama od nelegalnog parkiranja i ulaska motornih vozila koja su uništavala granitne kocke.

"Naš plan je da uži centar grada između Zelenog venca, ulica Braće Jugovića, Tadeuša Košćuška i Trga Republike kao i Kosančićev venac u naredne četiri godine postane pešačka zona po ugledu na velike evropske gradove", naveo je i dodao da će tako centar grada, koji je privredno izumirao, dobiti na atraktivnosti.

Biće, kazao je, lepši i uređeniji atraktivniji za turiste jer osim pešačke zone uređivaćemo i fasade i vratićemo maloprodajne objekte u centar grada .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track