PREBAČENA U BOLNICU: Pronađena beba u žbunju u Rakovici!
Foto: Damir Dervišagić

Tek rođenu devojčicu pronašli prolaznici

PREBAČENA U BOLNICU: Pronađena beba u žbunju u Rakovici!

Beograd -
Naši radnici su izašli na teren i u saradnji s policijom ispituju okolnosti pod kojima se dete našlo na ulici i još tragaju za roditeljima, rekli su u Gradskom centru za socijalni rad

BEOGRAD - Tek rođena beba pronađena je u četvrtak u žbunju kraj Kružnog puta bb u Rakovici i prebačena je na Institut za majku i dete, a policija pokušava da utvrdi ko ju je tu ostavio.Devojčicu su pronašli prolaznici oko 16 sati i odmah pozvali Hitnu pomoć, koja ju je prebacila u Institut za majku i dete, gde je podvrgnuta detaljnim pregledima i analizama.

Na Institutu nisu rekli u kakvom je zdravstvenom stanju dete i kad je tačno rođeno. Policija je o ovom slučaju obavestila i centar za socijalni rad.

- Dobili smo informaciju da je pronađeno novorođenče u blizini neformalnog naselja u Rakovici. Naši radnici su izašli na teren i u saradnji s policijom ispituju okolnosti pod kojima se dete našlo na ulici i još tragaju za roditeljima - rekli su u Gradskom centru za socijalni rad.Beba je, kako Kurir saznaje, imala pupčanu vrpcu.

- To što je dete bilo s pupčanom vrpcom ukazuje da je najverovatnije juče i rođeno. Pretpostavlja se da je novorođenče romske nacionalnosti, a ispituje se i da li njena majka živi u romskom naselju koje je u blizini puta gde je beba ostavljena. Tu se nalaze kontejneri u kojima su uglavnom romske porodice koje su iseljene iz divljeg naselja kod Gazele - rekao je izvor za Kurir.U romskom naselju niko s kim je Kurir pokušao da priča nije želeo da govori o ovom slučaju.- Nisam imala pojma da se to desilo. Jadno dete, ostavljeno tako samo pored puta. Nikad mi nije bilo jasno kako može neko tek tako da ostavi bebicu. Ne znam da li je namerno ostavljena, ako jeste, nemam reči kakvi su to ljudi - rekla je za Kurir jedna od prolaznica koju smo sinoć zatekli u rakovičkoj ulici gde je pronađena beba, dok je njen prijatelj dodao da tako nešto mora oštro da se sankcioniše.Policija pokušava da nađe majku bebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track