Predsednik FIA Žan Tod posetio  Beograd

Predsednik FIA Žan Tod posetio Beograd

Beograd -
Žan Tod je podržao napore Beograda i AMSS-a u postizanju što veće bezbednosti u saobraćaju, ali i zaštiti životne sredine i preporučio da se u popularizaciji auto-moto sporta pođe od gradskih trka

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić sreo se sa predsednikom Svetske automobilske federacije (FIA) Žanom Todom i generalnim sekretarom Auto-moto saveza Srbije Aleksandrom Nikačevićem povodom uspešnog završetka konferencije FIA.

Četvorodnevna konferencija održana je u našem gradu u organizaciji AMSS-a, uz učešće 200 delegata iz više od 70 zemalja sveta.

Budući da je tema ovogodišnje FIA konferencije bila ,,Ka bezbednoj, čistoj i efikasnoj mobilnosti”, Žan Tod je podržao napore Beograda i AMSS-a u postizanju što veće bezbednosti u saobraćaju, ali i zaštiti životne sredine.

On je preporučio da se u popularizaciji auto-moto sporta pođe od gradskih trka, pre svega elektromotornog jednoseda, kao najboljeg načina da se promoviše ovaj sport.

Aleksandar Antić je u ime grada Beograda najavio podršku promociji Deset zlatnih pravila FIA, koje svi učesnici u saobraćaju treba da poštuju, kako bi se poboljšala bezbednost u saobraćaju i smanjio broj nesreća na našim putevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track