DEČIJI MARATON U BEO ZOO VRTU: U trci učestvuju mališani iz 14 predškolskih ustanova!
Foto: Fonet

Staza duga 230 metara

DEČIJI MARATON U BEO ZOO VRTU: U trci učestvuju mališani iz 14 predškolskih ustanova!

Beograd -

U Beogradskom zoološkom vrtu danas se održava Dečiji maraton, a prvi čovek Beograda Siniša Mali rekao je da je to jedna od najlepših manifestacija grada.

On je istakao da je više od 16.000 dece trčalo u kvalifikacijama za Dečiji maraton te da se iz godine u godinu povećava broj učesnika.

Kvalifikacione trke trčalo je 150 mališana, a u finalnoj trci će biti njih 12. Staza je duga 230 metara, a u trci učestvuju predškolci iz 14 predškolskih ustanova u Beogradu.

"To znači da smo na pravom putu, da radimo pravi posao i program da vratimo sprot u škole i vrtiće polako pokazuje svoje rezultate", istakao je Mali.

On je rekao da sve veći broj dece i treba više vremena da provodi napolju u prirodi, a manje za kompjuterom, da se bave spoprtom, jer sport uči decu timskom duhu da pobeđuju i gube u sprema ih za neke buduće izazove u životu.

"Mi ćemo sa naše strane nastaviti da podržavamo ovu manifestaviju u zoološkom vrtu", rekao je Mali i dodao da se nada da će u nekoliko sledećih meseci biti završeno i mesto za pingvine u zoo vrtu kako bi i oni konačno postali njegovi stanovnici.

"Menjamo Beograd, želimo deci da obezbedimo bolju i lepšu budućnost", poručio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track