ODBORNIK SNS TUŽI SC VRAČAR: Otkaz sam dobio jer sam odbio da podržim DS i to na bolovanju
Foto: Nebojša Mandić

Smatra da je nezakonito otpušten

ODBORNIK SNS TUŽI SC VRAČAR: Otkaz sam dobio jer sam odbio da podržim DS i to na bolovanju

Beograd -

BEOGRAD - Dosadašnji odbornik Srpske napredne stranke Mladen Novakov saopštio je da se povodom otkaza koji je dobio u Sportskom centru Vračar, a za koji tvrdi da je nezakonit, vode postupci pred sudom i u inspekciji rada, reagujući na tvrdnje sportskog centra da se protiv te ustanove ne vodi krivični ili prekršajni postupak.

Otkaz sam dobio zbog političkog revanšizma. Otkaz sam dobio protivzakonito dok sam bio na bolovanju", naveo je Novakov u otvorenom pismu, odbacujući tvrdnju sportskog centra da posle njegovog otkaza niko nije zaposlen u toj ustanovi.

On je ranije saopštio da je podneo tužbu sudu jer smatra da je nezakonito otpušten iz Sportsko-rekreativnog centra Vračar. Kako kaže, otkaz je dobio jer je kao odbornik "odbio da podržava Demokratsku stranku" u Skupštini opštine i "ćuti o malverzacijama" u Sportskom centru.

Sportski centar Vračar je ranije saopštio da je radni odnos Novakovu prestao u skladu sa Zakonom o radu, kao i da to nema veze sa njegovim političkim opredeljenjem, jer je iz Demokratske stranke prešao u SNS 2014. godine, a radni odnos mu je prekinut dve godine kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track