NE MOGU DA SPAVAJU: Novi protest protiv noćne buke u Cetinjskoj
Foto: Printscreen FB

Sa jastukom na ulicu

NE MOGU DA SPAVAJU: Novi protest protiv noćne buke u Cetinjskoj

Beograd -

BEOGRAD - Skupštine stanara Cetinjske, Zetske i Skadarske ulice i udruženje "Beogradjani protiv noćne buke" najavili su da će u petak biti održan protest u Cetinjskoj ulici zbog, kako se navodi, neispunjenih obećanja gradskih vlasti da će rešiti problem neregularnog rada noćnih kluba i noćne buke.

Kako se navodi u saopštenju, ispred Cetinjske 15 u petak, 15. jula u 19 časova biće održan protest sa jastucima kao simbolom oduzetog prava na san.

"Gradjani Cetinjske i javnost ne dobijaju tražene izveštaje o radu gradske uprave na ovom planu, uprkos zakonskoj obavezi da ih objavljuje. Gradski menadžer nije ispunio obećanje, gradske službe ne rade posao za koji su plaćene, a problem noćne buke ostaje jedan od gorućih komunalnih problema ne samo stanara ovih triju ulica već i desetina hiljada Beogradjana", dodaje se u saopštenju.

Podeseća se da je gradski menadžer Goran Vesić 13. maja obećao da će rešiti problem neregularnog rada noćnih klubova u Cetinjskoj ulici. Dodaje se i da su se, u ulicu uselili novi klubovi, a da se bespravni radovi u okviru Pivnice nastavljaju.

Udruženje Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku i Beogradjani protiv noćne buke pozivaju sve sugradjane koji imaju problem s noćnom bukom, bez obzira na to gde stanuju, da dodju na protest i pokažu gradjansku solidarnost sa stanarima Cetinjske.

"Ovo nije borba protiv noćnog života Beograda, već za pošpovanje naših ljudskih prava i zakona naše države. Savalamci, Novobeogradjani, Zemunci, Dorćolci, Vračarci i svi ostali – pozovite komšije, jastuk pod mišku i u petak po podne – pravac Cetinjska", navedeno je u saopštenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track