KALEMEGDAN: Na Savskom šetalištu počeli Dani Ukrajine
Foto: Beoinfo

KALEMEGDAN: Na Savskom šetalištu počeli Dani Ukrajine

Beograd -

BEOGRAD - Danas je je na Savskom šetalištu na Kalemegdanu svečano otvoren turistički festival "U gostima kod Ukrajinaca"

Festival, povodom 25 godina nezavisnosti Ukrajine organizuje amabasada ove zemlje, a zajednički su je, presecanjem hleba otvorili Maja Bajagić i ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrović.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i zamenica gradskog sekretara za privredu Maja Bajagić

U svom obraćanju ona je istakla da je Grad Beograd sa zadovoljstvom prihvatio predlog da se ova manifestacija i prigodna izložba organizuju na prostoru Beogradske tvrđave.

- Mi želimo da pozovemo sve naše sugrađane da posete ovaj festival, na kome će biti organizovane i razne radionice za decu i za odrasle, kao i da se upoznaju sa istorijom, tradicijom, kulturom i gastronomijom Ukranije – rekla je Maja Bajagić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrović naglasio je da će ova manifestacija doprineti još boljim odnosima Srbije i Ukrajine.

- Naši narodi imaju mnogo toga zajedničkog i ja zahvaljujem gradonačelniku, Gradu Beogradu i JP „Beogradska tvrđava” na gostoprimstvu i omogućavanju da se moja zemlja predstavi na centralnom mestu u Beogradu – istakao je ambasador Aleksandrović.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Od 20-tog do 30-tog avgusta Beograđani i gosti Beograda na kalemegdanskom Savskom šetalištu moći će da posete izložbu o istoriji i znamenitosti Ukrajine, kao i da vide izložbe ukrajinskog nakita, ručnih radova, grafika, učestvuju u radionicama obrade gline, tradicionalnih venaca i uživaju u ukrajinskoj gastronomiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track