(ANKETA) BEOGRAĐANI PROTIV NOĆNE BUKE: Od večeras novo radno vreme klubova u Cetinjskoj!
Foto: Facebook Printscreen

Posle jastuk-protesta

(ANKETA) BEOGRAĐANI PROTIV NOĆNE BUKE: Od večeras novo radno vreme klubova u Cetinjskoj!

Beograd -

BEOGRAD - Udruženje "Beograđani protiv noćne buke" saopštili su da danas treba da stupi na snagu nova odluka koja treba da ograniči radno vreme klubova u beogradskoj Cetinjskoj ulici, što je bio uzrok nezadovoljstva stanara tog kraja koji su se žalili na "višemesečno terorisanje bukom".

To udruženje podsetilo je da je odluka o novom radnom vremenu kafića i restorana usvojena u Skupštini grada 8. septembra i da je trebalo da postane pravosnažna osam dana po objavljivanju u Službenom glasniku Beograda.

"Zbog gužve u štampariji Službenog glasnika, koji radi i za republičke organe, on još nije izašao, ali će kad bude objavljen nositi datum usvajanja - 8. septembar", navodi u saopštenju Udruženje "Beograđani protiv noćne buke - sačuvajmo Cetinjsku, Zetsku i Skadarsku ulicu".

Od petka uveče, kako navodi udruženje, klubovi u Cetinjskoj koji ne isključe muziku petkom i subotom u ponoć i ne zatvore u jedan sat posle ponoći krše taj gradski propis, a drugim danima isključivanje muzike i zatvaranje lokala predviđeno je jedan sat ranije.

"Kulturni centar Beograda, koji je pre stupanja odluke na snagu najavio da će otvaranje 56. Oktobarskog salona za nedelju obeležiti i žurkom upravo u jednom od privatnih klubova u ovoj ulici, biće i prva gradska institucija koja će dobiti priliku da na svom primeru pokaže kako se poštuju gradski propisi", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja