VESIĆ: KBC Bežanijska kosa dobija zidove za zaštitu od buke
Foto: Dragan Kadić

Ograda i pored Hitne pomoći

VESIĆ: KBC Bežanijska kosa dobija zidove za zaštitu od buke

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnju zidova na zaštitu od buke kod KBC ''Bežanijska kosa'' i najavio da će se za izgradnjom žastitnih zidova nastaviti iz godine u godinu.

''Pored KBC 'Bežanijska kosa' postaviće se zaštitna ograda u dužini od 650 metara, a zaštitnu ogradu u dužini od 350 metara postavićemo i pored Hitne pomoći.

To znači da ćemo uraditi kilometar zaštitne ograde na teritoriji grada Beograda na najurgentnijim mestima, odnosno tamo gde se nalaze bolnice'', rekao je Vesić dodajući da će tom prilikom biti urađena i sanacija dva mosta.

Ukupna vrednost tih radova je 150 miliona dinara, rekao je gradski menadzer, koji je zahvalio Putevima Srbije zato što na takav način ulažu u Beogradu i što zajedno sa gradom rešavaju probleme.

Kako je naveo, to preduzeće uradilo je i obnovilo više od 100 kilometara puteva na teritoriji grada u poslednje tri godine.

Dodao je da je sa direktorom Puteva Srbije dogovorio da se naredne godine uradi još kilometar zaštitne ograde na teritoriji grada koja će biti postavljena duž autoputa na delovima gde žive ljudi, najverovatnije, na teritoriji Novog Beograda.

Zaštitna ograda će biti postavljena tamo gde ljudi imaju problem jer svakodnevno čuju buku sa autoputa, objasnio je Vesić.

''Pozvaćemo građane, posebno građane Novog Beograda, da daju predloge koje delove Novog Beograda da zaštitimo sledeće godine.

U skladu sa tim i tehničkim mogućnostima Putevi Srbije će raspisati konkurs početkom sledeće godine kako bi naredne godine uradili još kilometar zaštitne ograde'', rekao je Vesić.

Navodeći da ograda nije jeftina i da može da bude do 800.000, odnosno i milion evra po kilometru, Vesić je istakao da zaštitne zidove imaju svi autoputevi na svetu, kao i da su po tom standardu rađeni i novi autoputevi u Srbiji.

Šef projekta ispred Puteva Srbije Igor Radović rekao je da bi zidovi zaštite od buke, zajedno sa sanacijom dva pripadajuća mosta, trebalo bi, dinamičkim planom, da budu gotovi početkom naredne godine.

''Ulažemo veliki napor da lokaciju Bežanijska kosa prioritetno rešimo i prema dinamici projekta očekujemo završetak radova i na postavljanju ovog zida i na sanaciji mosta u dužini od 80 metara do kraja godine. Samim tim prolongiranje radova će biti za lokaciju Hitna pomoć i očekujemo završetak do početka naredne godine'', rekao je Radović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track