Najnovije vesti

LJAJIĆ: U okolini Avalskog tornja sledeće godine novi turistički sadržaji
Foto: Nebojša Mandić

Cilj 200.000 posetilaca

LJAJIĆ: U okolini Avalskog tornja sledeće godine novi turistički sadržaji

Beograd

BEOGRAD - Avalski toranj biće od aprila 2017. godine obogaćen novim turističkim sadržajima, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

On je tokom obilaska podnožja tornja, gde je uradjeno novo igralište za decu i etno galerija, rekao da Avalski toranj godišnje poseti 150.000 turista, a da je cilj da ih sledeće godine bude 200.000.

 

"Verujem da je to realno", rekao je on i dodao da je u prvih 10 meseci ove godine Avalski toranj posetilo 137.000 turista i da se očekuje rekordna godina po broju posetilaca.

 

Istakao je da je cilj da se obogati turistička ponuda na toj lokaciji, jer do sada turisti nisu imali gde da kupe suvenire, niti da razmene novac.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišten turistički potencijal.On je najavio da ce Grad uložiti u obnovu puta do tornja.

 

"Očekujemo rekordan broj turista za Novu godinu, kao i da već tada dodju da obidju Avalski toranj", rekao je on.Dodao je i da je broj turista u Beogradu dupliran u poslednje tri godine.

 

Ministarstvo trgovine i turizma je izdvojilo 32 miliona dinara za projekat uredjenja kompleksa Avalskog tornja zbog unapredjenja turističke ponude.

 

Prva faza radova je završena i uradjeni su nova i veća blagajna bliže ulazu, prostor u kome će Turistička organizacija Srbije ponuditi suvenire, bankomat sa menjačnicom, kafe bar i dečije igralište.

 

U drugoj fazi koja će biti gotova na proleće, biće uradjena teretana, multifunkcionalni sportski tereni, etno market vinoteka i prostor za decu školskog uzrasta.Kompletan prostor oko tornja sa pratećim sadržajima prostiraće se na oko 500 kvadratnih metara.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...