DANAS JE NERADAN DAN: Ovo je radno vreme prodavnica i službi za vreme praznika
Foto: Profimedia

Škole, obdaništa, državne ustanove, pošte i banke sutra ne rade

DANAS JE NERADAN DAN: Ovo je radno vreme prodavnica i službi za vreme praznika

Beograd -

BEOGRAD - U Srbiji se danas obeležava državni praznik - Dan primirja u Prvom svetskom ratu, tokom kojeg će skoro sve državne prodavnice i ustanove biti zatvorene.

Gradski Sekretarijat za privredu saopštio je da će zanatski i trgovinski centri i benzinske stanice tog dana raditi uobičajeno.

Dežurne prodavnice - hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi radiće najmanje od 9 do 12 sati, dok će radnje u kojima se obavlja trgovina na malo neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati možda biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće od 00 do 24 sata, a benzinske stanice u gradu od 6 do 20 sati.

Zelene pijace radiće uobičajeno, kao i otvoreni tržni centar na Novom Beogradu i "Veletržnica Beograd”.

JKP "Parking servis" saopštilo je da za vreme praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31, Mileševskoj 51 i Kraljice Marije. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Za vreme praznika, škole i obdaništa biće zatvoreni, kao i sve državne ustanove, opštinske, gradske i republičke službe.

Sve banke i pošte biće zatvorene, sem onih u tržnim centrima, dok će dežurati jedino pošta u Takovskoj koja radi 24 sata.Gradski prevoz funkcionisaće po nedeljnom redu vožnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja