SRAMNO: Za napad na školskog policajca u Vinči dobio uslovnu kaznu
Foto: Nemanja Pancic

Sklopio nagodbu

SRAMNO: Za napad na školskog policajca u Vinči dobio uslovnu kaznu

Beograd -

BEOGRAD - Mladić koji je u petak napao školskog policajca u Beogradu sklopio je dogovor sa tužilaštvom i posle jednog dana u zatvoru izašao je na slobodu, uz uslovnu kaznu od tri godine.

U incidentu koji se dogodio u dvorištu osnovne škole u Vinči, punoletni mladić napao je školskog policajca kada je pokušao da grupu mladića spreči u korišćenju i eventualnoj preprodaji narkotika. Tom prilikom policajac je zadobio lakše povrede, a zbog ranijeg zdravstvenog problema stanje mu se pogoršalo.

Napadač je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Međutim, on je sklopio nagodbu sa tužilaštvom i posle jednodnevnog pritvora izašao je na slobodu, a određena mu je uslovna kazna od tri godine, piše "Blic".

Ilustracija, Foto: FoNet
Ilustracija, Foto: FoNet

Tom mladiću je dve nedelje pre ovog napada napisana prekršajna prijava zbog vređanja službenog lica. Nezavisni policijski sindikat Srbije ranije je saopštio da su napadi na policajce sve češći.

"Na policijske službenike ne deluje demotivišuće samo loša ekonomska situacija već i loš pravni status koji trenutno imaju. Za povećanje novčanih davanja nema sredstava, a za poboljšanje pravnog statusa evidentno nema volje. Policijski službenik je u borbi s najtežim oblicima kriminala prepušten sam sebi a kriminalcima i delikventima otvorena meta. Problem loše kaznene politike je evidentan, jer su u mnogim slučajevima napada na policajce u pitanju lica koja su već poznata pravosudnim organima", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track