OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA Šarčević: Godina pred nama ključna za razvoj obrazovanja
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Svečana priredba u beogradskoj OŠ "Dušan Dugalić"

OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA Šarčević: Godina pred nama ključna za razvoj obrazovanja

Beograd -

Škole u Srbiji obeležile su danas školsku slavu - Svetog Savu, svečanim priredbama i sečenjem slavskog kolača, a ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će ova godina biti značajna za razvoj obrazovanja i da status prosvetnih radnika mora da se popravi.

Za đake je danas bio radni dan, ali bez nastave, a proslavi Savindana u Osnovnoj školi ''Dušan Dugalić'', koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju su osim ministra prosvete prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Šarčević je čestitao svim đacima i prošvetnim radnicima u Srbiji školsku slavu Svetog Savu i poručio da će ova godina biti značajna za razvoj obrazovanja u Srbiji, jer će mnoge otvorene teme biti rešene kroz nove zakonske modele.

(KURIR TV) INTERVJU SA MINISTROM ŠARČEVIĆEM: O obrazovnom sistemu i temama koje muče školstvo

On je naglasio da status prosvetnih radnika u Srbiji mora značajno da se popravi, te da će se to raditi kroz povećanje plata, optimizaciju i racionalizaciju samog sistema.

Mora se raditi na vraćanju ugleda profesije ne samo kroz novac, već i kroz obuku prosvetnih radnika, naglasio je ministar.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Govoreći o sprovedenoj inkluziji u Srbiji, Šarčević je rekao da se nije preterano vodilo računa da li sva deca mogu imati inkluzivan pristup, te da ministarstvo pokušava da napravi novi model, a to je da deca mogu biti i u redovnim školama, ali i u specijalizovanim školama namenjenim za decu sa smetnjama u razvoju.

KURIR TV) INTERVJU SA MINISTROM ŠARČEVIĆEM: O obrazovnom sistemu i temama koje muče školstvo

MINISTARSTVO PROSVETE NA KORAK DO ODLUKE: Škole uvode uniforme za đake

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je škola ''Dušan Dugalić'' posebno važna i podsetio da nju pohađaju deca sa teritorije deset gradskih opština i tri doma za nezbrinutu decu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Posetom školi na Savindan, kako kaže, želeli su da pokažu da su sva deca jednaka i da ovo društvo mora da nađe način da svu decu uključi da postanu vredni članovi našeg društva u skladu sa mogućnostima.

HOĆE DA GA ZABRANE: Ateisti Srbije žele da PROTERAJU SVETOG SAVU iz škola!

On je pohvalio sadašnjeg predsednika opštine Vračar Milana Nedeljkovića što su doneli odluku da finansiraju prevoz decu sa smetnja u razvoju do ške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track