(FOTO) DA CEO SVET RAZUME: Stižu info table na RUSKOM i KINESKOM jeziku, evo KAKO će IZGLEDATI
Foto: Beoinfo

150 tabli biće postavljeno do kraja godine

(FOTO) DA CEO SVET RAZUME: Stižu info table na RUSKOM i KINESKOM jeziku, evo KAKO će IZGLEDATI

Beograd -

U Beogradu će krajem marta početi postavljanje novih info - tabli koje će turistima iz svih krajeva sveta omogućiti lakše i praktičnije snalaženje po gradu.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude postavljeno 150 tabli.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Razvili smo jedinstven dizajn i sistem putokaza koji će da integrišu načine na koji ljudi percipiraju grad. Cilj ovog projekta je podržavanje nove hijerarhije učesnika u saobraćaju, gde je pešak na vrhu lestvice. Kroz ovaj sistem prikazuje se šta je sve moguće obići u gradu u vremenskom intervalu od pet minuta, čime se povećava intenzitet pešačkog kretanja, a smanjuje korišćenje privatnog automobila. Time pratimo aktuelne prakse u svetskim metropolama poput Njujorka, Moskve, Londona - izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Table će, osim na srpskom i engleskom, biti ispisane i na kineskom i ruskom jeziku.

- Kao što smo i obećali, na novim tablama će biti i ruski i kineski jezik. Očekujemo veliki broj turista iz ovih zemalja, tako da je važno da im Beograd na ovaj način bude na usluzi - rekao je Mali.

Narednih dana žitelji prestonice će na aplikaciji „Beograđani” moći da glasaju za jednu od pet varijanti novih tabli, tačnije za boju gornjeg dela, i odluče se između crvene, žute, crne, zelene i roze.

- Želimo da uključimo građane kako bismo zajedno kreirali lepši grad - zaključio je gradonačelnik.

(Beoinfo/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track