GUŽVE NA BUBANJ POTOKU OTIŠLE U ISTORIJU? Istorija se preselila u Vrčin, pogledajte HAOS NA RAMPI
Foto: Tanjug

GUŽVE NA BUBANJ POTOKU OTIŠLE U ISTORIJU? Istorija se preselila u Vrčin, pogledajte HAOS NA RAMPI

Beograd -

Iako je pomoćnik šefa odseka sektora naplate putarine Zoran Janković saopštio da se na naplatnoj stanici "Beograd" u Vrčinu čeka desetak minuta, prema informacijama sa lica mesta zadržavanje traje mnogo duže. Tome u prilog govore i fotografije sa novootvorene stanice.

Iako su nadležni nedavno saopštili da su gužve na naplatnim rampama na ulasku u Beograd postale deo istorije, samo nekoliko dana kasnije svedoci smo novih kilometarskih kolona, ovog puta na novootvorenoj stanici "Beograd" kod Vrčina.

Janković je rekao da je od 7 do 15:00 sati kroz tu naplatnu stanicu prošlo 13.000 vozila u smeru ka Beogradu i dodao da se najjači intenzitet očekuje u kasnijim popodnevnim satima, od 18 do 20:00 sati.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

On je istakao da će svi kanali raditi bez prekida 24 sata i da su sve 23 trake u funkciji - 17 za naplatu, od kojih 15 za manualnu i dve za elekronsku naplatu putarine, kao i šest traka na ulazu za autput.

Objašnjava da je intenzitet saobraćaja pojačan jer se Uskrs poklopio u oba kalendara, pa ima dosta naših državljana koji rade u inostranstvu i sada se vraćaju svojim kućama u zemlje Zapadne Evrope.

Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Janković je podvukao da je trenutno angažovano 25 ljudi na naplati putarine.

"To su inkasanti koji rade naplatu u kabinama, plus imamo one koji vode računa o elektronskoj naplati putarine, da se na njoj saobraćaj odvija bez zaustavljanja", rekao je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAĐANI VOLE BMW, A ŠUMADINCI MAZDU: Ovo su najtraženiji polovnjaci u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track