(FOTO) SPREMNI AKO ZATREBA: Osnovci iz Zemun polja proveli dan sa vatrogascima!
Foto: MUP Srbije

SMANJIVANJE RIZIKA OD ELEMENTARNIH NEPOGODA

(FOTO) SPREMNI AKO ZATREBA: Osnovci iz Zemun polja proveli dan sa vatrogascima!

Beograd -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas osnovcima u Zemun polju, prilikom predstavljanja projekta „Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda“, da je cilj ministarstva da ih edukuje o postupanju u slučaju elementarnih nepogoda, ali i o drugim opasnostima, poput narkomanije i nasilja.

foto: MUP Srbije

Ministar je đacima Osnovne škole „Ilija Birčanin“ predstavio pripadnike vatrogasno spasilačkih jedinica, koje, kako je naveo, lako mogu prepoznati po karakterističnim uniformama i vozilima koje koriste u svom radu.

Ministar je izrazio nadu da se đaci u životu neće često susretati sa situacijama u kojima će im biti potrebna pomoć vatrogasaca.

„Nadam se da će njih biti što manje, ali hoćemo da dobijete znanje i zato će u narednom periodu zajedno sa vama naši instruktori iz policije, vatrogasci i pripadnici drugih jedinica MUP, razgovarati o tome kako da sprečimo nasilje, kako da sprečimo distribuciju droge, kako da se bolje borimo protiv požara, poplava, kao i šta vi treba da radite u tim situcijama“, poručio je Stefanović.

foto: MUP

Prema njegovim rečima, vatrogasci pomažu u mnogim situacijama, a ne samo kada dođe do požara, već i do poplava i zemljotresa.

“Borba protiv elementarnih nepogoda i vanrednih situacija jednako je važan aspekt kao i borba protiv narkomanije i sprečavanje nasilja”, zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs/Foto:MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track