NEZADOVOLJNI TAKSISTI ŠTRAJKUJU: Nećemo se pomeriti pa makar pocrkali
Foto: Marina Lopičić

GLADUJU ISPRED SKUPŠTINE

NEZADOVOLJNI TAKSISTI ŠTRAJKUJU: Nećemo se pomeriti pa makar pocrkali

Beograd -

Grupa samostalnih taksista danima štrajkuje glađu u blizini Vlade Srbije zbog toga što im je, kako kažu, uskraćeno pravo na rad.

Prema njihovim rečima, ne mogu da dobiju dozvolu za rad iako su, na zahtev Grada Beograda, podneli potrebnu dokumentaciju. Oni tvrde da su protivzakonito utvrđena pravila za bavljenje taksiranjem, koja se tiču godina staža i iskustva.

foto: Marina Lopičić

Dejan Pavlović, jedan od vozača, rekao je da će se taksisti boriti za svoja prava koliko je potrebno.

- Na zahtev grada predali smo svu dokumentaciju koja se ne priznaje. Ne dozvoljavaju nam da radimo zato što nemamo upisane godine radnog staža u Fondu PIO, a to nikada nije bilo potrebno - ogorčen je Pavlović.

Nikola Jakovljević rekao je da vozači danima spavaju u kolima, te da neće odustati.

- Danima spavamo u kolima i nećemo se pomeriti makar pocrkali! Bićemo ovde sve dok nam neko iz Vlade ne odgovori - naglasio je Jakovljević.

foto: Marina Lopičić

Uprava Beograda

TO NISU TAKSISTI

Iz uprave grada tvrde da se ova grupa taksista bavila taksiranjem u suprotnosti sa zakonom:

- Osobe koje trenutno štrajkuju nisu taksisti, niti su to bili. Nikada nisu posedovali dozvole za rad, već su se taksiranjem bavili u suprotnosti sa zakonom. Oni nisu ispunili uslove u skladu za zakonom, te ovim postupkom žele da državu nateraju da radi ono što je nezakonito. Grad je ovlašćen da propisuje uslove za ovu delatnost, te je propisao uslov od pet godina radnog staža i iskustva za obavljanje taksi delatnosti, koje se sada dokazuju izvodom iz Fonda PIO. Uslov suštinski nije menjan, već je promenjen način dokazivanja.

Kurir / D. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track