(FOTO) MALI I ŽUTI: Đaci iz Beograda dobili nove školske autobuse!
Foto: Beoinfo

MIDI BUSEVI

(FOTO) MALI I ŽUTI: Đaci iz Beograda dobili nove školske autobuse!

Beograd -

Javnom komunalnom preduzeću GSP "Beograd" danas je predato osam, od ukupno 12 novih autobusa koja će se od septembra koristiti za prevoz školske dece.

Današnjoj primopredaji autobusa - midi buseva GSP, na platou ispred Starog dvora prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je tom prilikom kazao da je po prvi put u svojoj istoriji GSP Beograd nabavio nove školske autobuse.

On je naglasio da će preostala četiri midi busa stići do polovine jula, kako je predviđeno ugovorom.

foto: Beoinfo

"Ovo su najlepša, najbezbednija i najnovija vozlila u floti GSP Beograd koja će se koristiti kako bi se povećao nivo kvaliteta usluga za prevoz školske dece.Ovi autobusi će se takođe koristiti i za ekskurzije, za predškolske ustanove i za sve ono što je neophodno da mališani imaju siguran bezbedan i kvalitetan prevoz.Ovo je jedan veliki iskorak napred za GSP i jedna nova stranica u istoriji tog preduzeća", kazao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je podsetio da je u protekle dve godine nabavljeno 65 novih autobusa za GSP i da se do kraja ove godine očekuje još 30 novih zglobnih autobusa.

Midi busevi imaju Ivekovu šasiju, motor "euro 6", sigurnosni pojas za vezivanje na svim sedištima, video nadzor, klimatizovani su. Imaju 31 mesto za sedenje. Autobus je dugačak 8,6 metara i ima dvoja vrata - sigurnosna vrata i jedna za ulaz/izlaz putnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track