Padalo se sa motora

Hitna pomoć

Padalo se sa motora

Beograd -
Tokom noći najviše se javljali hronični srčani i psihijatrijski bolesnici, ako i astmatičari

BEOGRAD - Ekipe Hitne pomoći su tokom noći imale 126 intervencija, od čega 25 na javnom mestu, a osim sudara automobila, bilo je i nekoliko padova sa motora, kazala je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prvi pad sa motora desio se sinoć oko 22 sata u ulici 27. marta kada je muškarac star oko 32 godine zadobio razderotine desne nadlaktice i desne potkolenice, a prilikom transporta u Urgentni centar sve funkcije su bile vitalne i stabilne.

Pola sata iza ponoći na uglu Tršćanske ulice i Bulevara kralja Aleksandra mladić star oko 25 godina zadobio je tupe povrede oba kolena, takođe usled pada sa motora.

Prilikom sudara dva automobila u Resniku, tri sata iza ponoći, povređena su oba vozača, pri čemu je muškarac star oko 30 godina imao tupe povrede glave, a drugi vozač star oko 45 godina, osim glave i povrede leve šake.

Ekipe Hitne pomoći su imale nekoliko intervencija i jutros, kada je na uglu i Crnotravske i Paunove ulice povređena žena stara oko 60 godina i tom prilikom zadobila razderotine glave, grudnog koša i leđa.

Macura je kazala da su se tokom noći najviše javljali hronični srčani i psihijatrijski bolesnici, ako i astmatičari.Prema njenim rečima, jučerašnji dan na Adi je prošao mirno, a oko 15 intervencija najčešće su posledica pada sa rolera i bicikla.

Ona je podsetila da danas počinju sa radom i ekipe Hitne pomoći koje patroliraju na motoru, što im olakšava dolazak do povređenih u nesrećama, kada su velike gužve na putevima.

Macura je za danas savetovala građanima da se čuvaju sunca i vremenskih promena, kao i da hronični bolesnici izbegavaju fizičke aktivnosti, a da najtopliji deo dana ostanu u kući, uzimaju dovoljno tečnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track