NEIZDRŽIVO KAPANJE: Klima kao mučenje, sistem kap po kap
Foto: Nebojša Mandić

KONDENZAT

NEIZDRŽIVO KAPANJE: Klima kao mučenje, sistem kap po kap

Beograd -

Neuobičajeno visoke temperature koje su poslednjih nedelja zapalile Srbiju, pokazalo se, nisu najgore što nam se može desiti tokom vrelog leta, jer se protiv njih vredi boriti klima-uređajima, ali kako, s druge strane, izaći na kraj s neispravnom klimom i komšijom koji nema nameru da popravi svoj klima-uređaj.

Ovo pitanje žestoko je namučilo stanara jedne zgrade, jer mu je, kako je objasnio, non-stop kapala voda s komšijine klime. Rešio je da nesavesnom susedu ostavi poruku, koja je ubrzo postala hit na Fejsbuku.

„Moli se komšija čija klima kaplje na lim u prizemlju da reguliše odlivanje kondenzanta u oluk ili na drugi način u cilju zaustavljanja danonoćnog kineskog mučenja po sistemu „kap po kap, po kap, po kap, po kap“, napisao je čovek koji više ne može da izdrži kapanje vode iz klime o lim. Ako je suditi po broju lajkova koje je za kratko vreme prikupio na društvenim mrežama, i mnogi drugi su izloženi ovom letnjem mučenju.

Inače, Beograđani koji su prethodnih mesec dana zbog velikih vrućina često koristili klima-uređaje, mogu da očekuju i znatno uvećane julske račune. Računica iz „Elektroprivrede Srbije“ pokazuje da korišćenje prosečnog klima-uređaja pet sati dnevno u skupljoj tarifi, tokom celog meseca, dovodi do trošenja dodatnih 150 kilovat-sati, a to u novcu s PDV iznosi oko 1.600 dinara.

Kurir / E.K.

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track