TRAŽE HITAN SASTANAK SA ANOM BRNABIĆ: Savet roditelja OŠ Svetozar Miletić najavljuje nastavak protesta i dalju obustavu nastave
Foto: Marina Lopičić

zahtevaju ukidanje prinudne uprave

TRAŽE HITAN SASTANAK SA ANOM BRNABIĆ: Savet roditelja OŠ Svetozar Miletić najavljuje nastavak protesta i dalju obustavu nastave

Beograd -

Savet roditelja OŠ Svetozar Miletić u svom novom saopštenju navodi da se roditelji đaka OŠ "Svetozar Miletić" dve nedelje bore da sačuvaju vrednosti u koje veruju i sa kojima vaspitavaju svoju decu – poštenje, vredan rad, odgovornost i poštovanje zakona, koje su tu školu dovele do pozicije jedne od najboljih škola u Srbiji.

"Ove vrednosti su narušene rešenjem o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića, koje 28.08.2017. dva dana pred početak škole potpisao resorni Ministar gospodin Šarčević. Na ovaj način je, iz nama nepoznatih razloga, u jednu od najboljih škola u Srbiji uvedena PRINUDNA UPRAVA, za koju svi verujemo da će urušiti sve što je prethodnu deceniju građeno.

foto: Marina Lopičić

Posle deset dana ignorisanja, stavljanja protesta u politički kontekst i medisjkog prepucavanja, održan je sastanak na kojem smo uveravani da je Ministar zaista zainteresovan za dijalog i rešenje bez poraženih. Umesto obećanog, dobili smo sramotnu komunikaciju i nikakvo uvažavanje naših pravnih i ljudskih argumenata.

Želimo da obavestimo javnost da stotinu puta ponovljena laž ne postaje istina. Navodi Ministarstva kojih se tako tvrdoglavo drži ne stoje i da se bilo ko zaista pozabavio tom temom, u to bi se uverio i sam. Nepravilnosti koje je inspekcija našla u radu škole u prethodnom periodu su otklonjene i osnov za razrešenje direktora ne postoji. Nove nepravilnosti koje su silom tražene kasnije, nisu dale osnovi ni za izricanje mera, a kamo li za razrešenje direktora. Nezakonito nam se oduzima škola, baš kao kada bi izvršitelj došo da vam oduzima stvari iz kuće za već plaćen dug. Istina je na našoj strani i mi ćemo se za nju boriti svim raspoloživim sredstvima.

Savet roditelja traži:

1. sastanak sa premijerkom gospođom Anom Brnabić najkasnije do utorka 19.09.2017.

2. ukidanje prinudne uprave u OŠ Svetozar Miletić i svih rešenja koja su

dovela do uvođenje prinudne uprave najkasnije do srede 20.09.2017.

foto: Marina Lopičić

Želimo takođe da obavestimo javnost da ćemo tokom naredne sedmice, za koju je takođe velikom većinom izglasana obustava nastave, izneti na glasanje sve predloge za nastavak protesta koje smo dobili na roditeljskim sastancima u petak, a to je, između ostalih i obustava nastave do razrešavanja nastale situacije.

Nadamo se da će sve zainteresovane strane imati u vidu šta je u najboljem interesu dece i stvarno, a ne samo forme radi", navodi se u saopštenju Saveta roditelja OŠ Svetozar MIletić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track