MANJE GUŽVE U PREVOZU: Grad Beograd nabavlja 100 novih autobusa
Foto: Beoinfo

LEPA VEST

MANJE GUŽVE U PREVOZU: Grad Beograd nabavlja 100 novih autobusa

Beograd -

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas nabavku sto novih autobusa i, kako je rekao, nakon analiza verovatno i četrdeset novih tramvaja.

"Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste samo oni", rekao je Mali, a saopštila gradska uprava.

Mali je prethodno obišao tri saobraćajna čvora, u ulicama Mije Kovačevića i Ruzveltovoj, na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja, koji su jutros nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj.

Prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta.

"Zahvaljujem Beogradjanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama", rekao je Mali.

"Naredne godine očekuje nas rekonstrukcija Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a potom i Kneza Miloša", naglasio je Mali.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ponovo radi Slavija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track