(KURIR TV) TRČALO SE I PO KIJAMETU: Održan Prvi beogradski polumaraton
Foto: Beionfo

Trka počela u 11 časova, blokiran centar grada

(KURIR TV) TRČALO SE I PO KIJAMETU: Održan Prvi beogradski polumaraton

Beograd -

BEOGRAD - U Beogradu je danas održan Prvi beogradski polumaraton koji je sadržao dve trke - "Beogradskih 21" i "Beogradskih 10".

Trka, koja je počela u 11 sati, limitirana je na 4.000 učesnika i ima humanitarni karakter. Na Prvom beogradskom polumaratonu učestvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamenik Andreja Mladenović.

foto: Kurir

Mladenović je nedavno, najavljujući polumaraton, rekao da se nada da će i ova trka steći popularnost kakvu ima i maraton, koji traje već tri decenije.

foto: Beionfo

Objasnio je da je organizator najpre želeo da se trka održi krajem septembra ili početkom oktobra, ali da je grad morao da insistira da bude kasnije, dok se ne okončaju veliki infrastrukturni radovi u centru grada.

foto: Kurir

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić je tada rekao da je privilegija to što će u polumaratonu i trci na 10 kilometara učestvovati gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda i da je ova vrsta podrške zabeležena prvi put.

foto: Kurir

Start polumaratona, odnosno trke "Beogradskih 21", kao i trke na 10 kilometara, odnosno "Beogradskih 10" isti je kao i za maraton, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske. Trasa je nakon toga većim delom u Novom Beogradu.

Izmene u saobraćaju

Na najvećem broju linija izmene će važiti od 10.00 do 12.00 ili do 14.00, a posle 17.00 saobraćaj će biti normalizovan u čitavom gradu.

foto: Kurir

Od ponoći za saobraćaj su zatvoreni Bulevar kralja Aleksandra od Kneza Miloša do Beogradske ulice. Zatvorena je i ulica Kralja Milana od Slavije do Trga Republike.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track