TUŽILAŠTVO ISPITUJE SPORNU NABAVKU JELKE OD 83.000 EVRA: Sumnjivi tender pod lupom!
Foto: Printscreen

TUŽILAŠTVO ISPITUJE SPORNU NABAVKU JELKE OD 83.000 EVRA: Sumnjivi tender pod lupom!

Beograd -

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom Kip Lajt, uključujući i spornu nabavku novogodišnje jelke od 83.000 evra.

"Više tužilaštvo prikuplja potrebna obaveštenja u vezi s tom kompanijom koja se odnose na sve sporno o čemu se pisalo", rečeno je u Višem tužilaštvu za Insajder.

Novogodišnja jelka od 83.000 evra postavljena je tri dana pre nego što je grad Beograd dodelio ugovor o nabavci jelke firmi Kip Lajt, kao najboljem ponuđaču.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija rekao je za Insajder, da je u ovom slučaju jasno kao dan da je tender namešten.

"To što su oni uradili je protivzakonito jer Zakon o javnim nabavkama jednostavno ne daje takvu mogućnost. To govori da su se oni sve dogovorili i završili pre nego što je nabavka sprovedena", kazao je Dobrašinović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prvo je rekao da je iznenađen iznosom, ali je potom priznao da je taj iznos naveden u predlogu budžeta i poručio da će ugovor sa firmom Kip Lajt biti raskinut.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Nakon toga kompanija koja je trebalo da zaradi na nabavci jelke saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima.

Grad Beograd od firme Kip Lajt godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" podnela je nedavno ponovo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Siniše Malog, direktora JP "Javno osvetljenje" Aleksandra Cincar-Poposkog, članova tenderske komisije JP "Javno osvetljenje", kao i direktora kompanije Kip Lajt Radovana Đumića zbog zloupotreba u vezi s javnom nabavkom novogodišnje rasvete u vrednosti od preko 170 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track