Veliko interesovanje učenika za besplatne programe

Besplatne škole

Veliko interesovanje učenika za besplatne programe

Beograd -
Veliko interesovanje u ovim toplim danima vlada za programe vezane za vodu, poput škola plivanja, vaterpola, ronjenja i drugih vodenih aktivnosti

BEOGRAD- Učenici koji veći deo raspusta provede u prestonici i ovog leta su se u velikom broju odazavali besplatnim programima koje organizuje grad Beograd.

Posebno veliko interesovanje u ovim toplim danima vlada za programe vezane za vodu, poput škola plivanja, vaterpola, ronjenja i drugih vodenih aktivnosti, ističu za Beoinfo predstavnici gradskih bazena.

Svi bazeni u gradu na otvorenom, kao i kupalište na Adi Ciganliji uključeni su u ovaj projekat koji, tradicionalno, sprovodi Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Najmlađi sugrađani, takođe, imaju priliku da, nevezano za programe, svake srede uz đačku knjižicu besplatno koriste bilo koji od gradskih bazena, istakao je resorni sekretar Aca Kovačević.

Kada je reč o programima, pomoćnik direktora plivališta Sportskog centra „Tašmajdan” Miodrag Perišić naveo je da su oni tokom letnjeg raspusta u tom centru svakodnevni. Škola vaterpola je svakog radnog dana od 11 do 12 sati, dok je sportsko plivanje, takođe radnim danima, od 18 do 19 sati, precizirao je Perišić za Beoinfo.

On je dodao da se zainteresovani prijavljuju 15 minuta pre početka programa na blagajni plivališta kod trenera koji vodi određeni program. U program je, kako je naveo, u prepodnevnim satima uključena i obuka za neplivače, kao i plivače kojima je potrebna korekcija.

Na plivalištima Sportskog centra „Olimp” na Zvezdari organizovana je škola plivanja, svim danima osim nedeljom, od 8 do 10 u prepodnevnim časovima, rekao je menadžer za sport tog centra Nenad Popović. Besplatna škola vatrepola organizuje se utorkom, četvrtkom i nedeljom, takođe u terminu od 8 do 10 sati ujutro, dok je za devojčice i devojke od 19 do 21 sat rezervisan termin za hidrobik rekreaciju.

Na rekonstruisanim bazenima „Milan Gale Muškatirović” takođe se, od 9 do 10 sati, redovno održava škola plivanja, namenjena đacima neplivačima, istakao je pomoćnik direktora tog centra Igor Dolović. On je za Beoinfo rekao da se svakodnevno organizuje i atraktivan program krstarenja brodom, u terminima od 12 do 13 sati, za koji se do sad prijavilo više od 20 učenika.

Sportski centar „Novi Beograd” u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu i ove godine na otvorenim bazenima SRC „11. april” organizuje besplatne programe za đake tokom raspusta, saopštili su iz tog centra. Škole plivanja obuhvatiće tri kursa, predviđeno je da ih prođe oko 500 đaka, dok će svaki kurs imati 20 časova, uz obavezan prethodni lekarski pregled. Škole za obuku neplivača i plivača biće organizovane dva puta dnevno, u terminima od 8.30 do 9.30 i od 19.30 do 20.30 časova. Naredni kurs kreće 16. jula, i poslednji 11. avgusta, navodi se u saopštenju.

Pored otvorenih bazena, od kojih je većina u poslednje četiri godine renovirana, veliki broj korisnika letnje programe upražnjava na kupalištu na Adi Ciganliji, navode iz tog javnog preduzeća. Najmlađi sugrađani imaju mogućnost da, pored ostalih programa, pohađaju obuku iz vaterpola, plivanja, ronjenja i vožnji kajaka, koju će voditi profesionalni instruktori. Škola plivanja, vaterpola i kajaka održava se svakog dana od 9 do 10 sati, dok je za kajak postoji i večernji termin između 19 i 20 sati. Kada je reč o programu ronjenja, iz tog preduzeća napominju da je prvi ciklus obuke završen, dok će novi biti organizovan u poslednjoj nedelji avgusta i prvoj nedelji septembra.

Sagovornici Beoinfa su, takođe, istakli da je posećenost svih programa na vodi izuzetno velika, ali da uvek postoji mogućnost da se do kraja raspusta onaj ko želi priključi nekom od njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track