Najnovije vesti

KRIVIČNE PRIJAVE ZA BACANJE DETERDŽENTA U FONTANU NA SLAVIJI: Beogradski vodovod prijaviće nepoznate osobe zbog štete
Foto: Kurir/Vesna Popović

epilog incidenta

KRIVIČNE PRIJAVE ZA BACANJE DETERDŽENTA U FONTANU NA SLAVIJI: Beogradski vodovod prijaviće nepoznate osobe zbog štete

Beograd

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da će u ponedeljak, 19. marta, podneti krivične prijave protiv nepoznatih osoba koje su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i materijalnu štetu javnom objektu. To preduzeće osudilo je uništavanje fontana koje su imovina svih Beograđana.

Sipanje deterdženta u fontanu na Slaviji samo je poslednje u nizu takvih bezočnih postupaka. Pre više meseci, na sličan način, na "udaru" su bile fontane na Tašmajdanu i na Trgu Nikole Pašića.

Iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" apeluju da se bilo kakva hemijska sredstva ne ubacuju u fontane jer ometaju njihov normalan rad.

"Zbog sofisticirane tehnologije koju koristi i kojoj hemijska sredstva, poput deterdženta, sprečavaju rad, fontana na Slaviji će, zbog neodgovornosti pojedinaca, morati na kratko da prestane sa radom kako bi se očistile mlaznice i bazen", navedeno je u saopštenju.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da ;je pokušana sabotaža fontane na Slaviji kao i da je sve je snimljeno kamerama, a da se na snimku jasno vidi kako dvoje ljudi sipaju deterdžent u fontanu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Kurir/Vesna Popović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...