ZEMUN NA TURISTIČKOJ MAPI GRADA: Potpisan Ugovor za izgradnju putničkog pristaništa kod Stare kapetanije
Foto: Dragana Udovičić

prihvat brodova

ZEMUN NA TURISTIČKOJ MAPI GRADA: Potpisan Ugovor za izgradnju putničkog pristaništa kod Stare kapetanije

Beograd -

BEOGRAD - Predstavnici opštine Zemun i stručnih službi potpisali su danas Ugovor za izgradnju medjunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu, a vrednost te investicije je oko 150 miliona dinara, saopštila je Uprava grada Beograda.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Zemun Dejan Matić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Nenad Djindjić.

Pristanište bi trebalo da bude izgradjeno kod Stare kapetanije u Zemunu, na mestu gde se nekada nalazio pristan. Kako se navodi, planirano je da se prištanište koristi za putničke brodove do 120 metara dužine i do 15 metara širine.U saopštenju se navodi da će pristanište biti spremno za prihvat brodova u narednoj nautičkoj sezoni i da će time broj mesta za pristajanje kruzera na plovnom putu Dunava kroz Srbiju biti udvostručen.

"Turistički kruzeri koji su do sada samo plovili pored Zemuna sada će moći da se zadrže i turiste upoznaju sa kulturno-istorijskom baštinom", rekao je Matić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja