ERDOGANOV SIN U NOVOM PAZARU: Jačati kulturnu saradnju Srbijei Turske
Foto: AP

poseta

ERDOGANOV SIN U NOVOM PAZARU: Jačati kulturnu saradnju Srbijei Turske

Srbija -

NOVI PAZAR - Otvaranjem izložbe o streličarstvu Bilal Erdogan, sin predsednika Turske Redžepa Erdogana, započeo je danas dvodnevnu posetu Novom Pazaru.

Bilal Erdogan, koji je osnivač streličarskog kluba Kemenkeš, izrazio je nadu da će izložba o tradicionalnoj sportskoj veštini unaprediti kulturnu saradnju Srbije i Turske.

On je istakao da je poseta predsednika Turske u oktobru prošle godine dodatno učvrstila odnose dve zemlje koje, kaže, već imaju dobru ekonomsku i političku saradnju.

''Od sada ćemo više raditi i na planu kulturne saradnje. Streličarstvo je u Turskoj jako popularno, to je jedna od najstarijih sportskih veština, a nadam se će ova izložba, koja je prikazana i u Beogradu, zainteresovati građane Srbije za ovaj sport. Najbolji strelci u Osmanskom carstvu bili su upravo sa ovih prostora'' rekao je Erdogan.

Komentarišući to što je predsednik Turske proglašen počasnim građaninom Novog Pazara, Bilal Erdogan je naveo da on i njegov otac i bez takve titule osećaju pripadnost tom gradu.

''Mi smo braća i bez takvih priznanja'', poručio je Erdogan.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je Erdoganu na poseti tom gradu i na prikazivanju izložbe o streličarstvu koja će, kako kaže, građane Novog Pazara upoznati sa kulturom i tradicijom turskog naroda.

''Ovakvi kulturni događaji i manifestacije doprinose upoznavanju dva naroda i jačanju veza dve države. Novi Pazar i Bošnjaci koji žive u Srbiji i u Turskoj su most saradnje naše dve države i prijateljskih odnosa dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Erdogana'', rekao je Biševac.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track