MIHAJLOVIĆ PORUČILA TAKSISTIMA: Nemate pravo da blokirate život građana!
Foto: Fonet

ministarka građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture

MIHAJLOVIĆ PORUČILA TAKSISTIMA: Nemate pravo da blokirate život građana!

Beograd -

Taksisti nemaju pravo da svojim protestima blokiraju život Beograđana, poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da ne postoji nijedan razlog za današnji protest.

"Nije korektno da se zaustave građani, da li ćete da blokraite vladu možda je manji problem, ali vrlo je nekorektno blokirati građane", rekla je Mihajlović novinarima komentarišući jutrošnju blokadu saobraćaja u centru Beogradu od strane pojedinih taksista.

Ona je rekla da je u Beogradu registrovano 6.500 taksista i da postoje dogovori sa predviđenim izmenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju sa njih oko 6.000, dok su ostali protiv.

Kako je rekla, ta grupa taksista koja je jutros protestovala do sinoć je bila članica radne grupe.

"Izašli su sinoć iz radne grupe da bi mogli danas da štrajkuju, nisu mi jasni zahtevi. Sve ono što su njihovi zahtevi, to postoji u izmenana i dopunama zakona. Oni smatraju da će biti povećanje broja taksista - neće biti, ne žele Uber - neće biti, ne žele Kar go - neće biti. Ne postoji nijedan razlog opravdan ili neopravdan za bilo kakvu vrstu štrajka da blokirate građane ljude koji idu na posao ili vode decu u vrtić".

Mihajlović ističe da je 98 odsto taksista u Beogradu složno i to ministarstvo želi da reši problem iako su taksisti u nadležnosti grada Beograda.

"Možda su u pitanju njihovi lični ili politički zahtevi, zato što su svi zahtevi na radnoj grupi potpuno ispunjeni. Mi možemo da razgovaramo svaki dan i ako treba satima da pričamo, ali nemaju pravo, ni moralno ni neko drugo, da to rade građanima Beograda", poručila je ministarka.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PROTEST TAKSISTA,KOLAPS U SAOBRAĆAJU, NEMANJINA NEPROHODNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track