KNEZOM PROŠETALE LEPE NOVLJANKE: Mažoretkinje prodefilovale centrom Beograda
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Beograd i Herceg Novi za veću turističku saradnju

KNEZOM PROŠETALE LEPE NOVLJANKE: Mažoretkinje prodefilovale centrom Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Turističke organizacije Beograda i Herceg Novog potpisale su danas protokol o saradnji, u okviru manifestacije Dani Herceg Novog, a Knez Mihailovom ulicom u Beogradu prošetale su hercegnovske mažoretkinje.

Protokol su potpisali direkor TOB Miodrag Popović i direktor TO HN Pavle Obradović, koji su istakli da taj dokument predstavlja nastavak tradicionalno dobre saradnje u zajedničkoj promociji dva grada u oblasti turizma.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Popović je, u prostorijama turističkog info centra u Knez Mihailovoj ulici, rekao da je u pitanju dugoočekivanog sporazuma između dve turističke organizacije.

"Razlozi su očigledni, povezivanje čitavog regiona u jedinstveni turistički prostor i jedinstvenu turističku ponudu je proteklih godina postalo značajno ne samo za odnose naših zemalja, već i zbog trećih prekomorskih tržišta", naglasio je Popović.

Dodao je da u regionu raste broj gostiju i da je kada je reč o dalekim i prekomorskim tržištima neophodno dalje i bliže povezivanje regiona u jedinstvenu turističku destinaciju ili bar komplementarnu turističku ponudu koja bi omogućila da privučemo veći broj gostiju, na primer iz Kine.

Prema rečima Popovića, protokolom se ozvaničavaju i postojeća saradnja u turizmu između Herceg Novog na obali i kontinentalnog Beograda.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Mnogi kažu da Beogad jeste kapija ovog dela Evrope, to jest, Jugoistočne Evrope i potpuno je normalno da razvijamo odnose koji su proteklih godina bili i više nego bliski. Veliki broj naših sugrađana u Beogradu leto provodi na hercegnovskoj rivijeri, kako smo je nekada zvali, a veliki broj građana CG dolazi često u Beograd. Odlučili smo se da to sistematizujemo i potpišemo ovaj sporazum, koji smo dugo dogovarali".

Obradović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog protokola i istakao da je važan za dalju saradnju dve turističke organizacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja