ČISTKA: Unutrašnja kontrola u kragujevačkom EPS, smenjen revizor
Foto: Kurir

Posle pisanja Kurira

ČISTKA: Unutrašnja kontrola u kragujevačkom EPS, smenjen revizor

Društvo -

Nakon testova o imenovanju Gorana Kovačevića, narodnog poslanika i prijatelja Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca, za savetnika regionalnog direktora EPS, u istragu se uključila i BIA

U toku pripreme serije tekstova i pisanja Kurira o imenovanju Gorana Kovačevića, narodnog poslanika, za savetnika direktora EPS u Kragujevcu, Milorad Grčić, generalni direktor EPS, uputio je unutrašnju kontrolu.

Kontrolori su, kako tvrde zaposleni, došli u pratnji pripadnika BIA. Kovačević je, inače, prijatelj Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca, za vreme čijeg je mandata napravio politički i poslovni uspeh.

- Tražili su sve o zaposlenju Kovačevića, koliku je primao platu kao savetnik regionalnog direktora po ugovorima o delu, njegovu radnu knjižicu kako bi se utvrdilo da li je zakonito zaposlen, evidenciju o tome koliko je dana dolazio na posao protekle četiri godine. Smenjen je momentalno šef unutrašnje kontrole EPS u Kragujevcu - kaže izvor Kurira.

foto: Kurir

U pratnji revizora i unutrašnje kontrole iz vrha EPS naš sagovornik ističe da su "bili i ljudi u odelima koji su se predstavili kao radnici Bezbednosno-informativne agencije". Pored podataka o Kovačeviću, tražena je i dokumentacija o radu Sanje Tucaković, generalne direktorke regionalnog centra 2013. godine, i još jednog radnika koji je bio zadužen za kontrolu pravilnosti rada kragujevačkog EPS.

Inače, Kuriru su dostavljeni i ugovori o radu između Privrednog društva za distribuciju električne energije "Centar" d. o. o. Kragujevac, broj 640 od 4. februara 2013. godine, i Gorana Kovačevića, prema kome mu je koeficijent posla radnog mesta čak 7.7500.

foto: Kurir

- Lako je izračunati da mu je u tom periodu plata bila 184.000 dinara. Dve godine kasnije, kada je preduzeće reorganizovano kao operator distributivnog sistema "EPS Distribucija", aneksom ugovora 3. decembra 2015. godine kao vodeći stručni saradnik za ekonomsko-finansijske poslove Goran Kovačević je imao platu 97.111,44 dinara - kaže izvor Kurira.

Radnici u strahu

- U toku rada unutrašnje kontrole zaposleni u ovdašnjem EPS bili su u strahu da uopšte govore o Goranu Kovačeviću s obzirom na to da je prethodnih godina zaveo strahovladu. Jedna žena rekla je da njega štiti imunitet, a drugi momak nije smeo da da svoje ime, već je zamolio kontrolore da izađu napolje i na vratima pročitaju kako se zove kako se ne bi pročulo da se sam predstavio. Ovo je nezabeleženo - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track