ZA ČISTIJI GRAD: Održana akcija čišćenja Ade Ciganlije
Foto: Zorana Jevtić

AKCIJU PODRŽALI MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

ZA ČISTIJI GRAD: Održana akcija čišćenja Ade Ciganlije

Beograd -

BEOGRAD - Na Adi Ciganliji danas je održana akcija čišćenja obala beogradskog mora, koja je, kako su najavili organizatori, pripremna akcija za Svetski dan čišćenja, 15. septembra.

Akciju je podržalo i Ministarstvo zaštite životne sredine, a državni sekretar tog ministarstva, Ivan Karić, istakao je da male akcije pokreću velike događaje, kao i da zajednički udružene snage rešavaju i one naizgled "velike i nerešive" probleme.

"Za ministarstvo je važno da podržava ovakve akcije koje korak po korak menjaju svest. Danas ćemo svi zajedno učestvovati u skupljanju pikavaca, samo da podsetim da je juče bio dan borbe protiv duvanskog dima, a borba za životnu sredinu nije samo čišćenje i borba protiv duvanskog dima, već je svaki naš dan, dan protiv zagađenja i za čistiju Srbiju", ukazao je Karić.

Današnja akcija čišćenja, dodaje on, je najava za veliki događaj 15. septembra, kada se, kaže, nada će se građani ujediniti oko jedne ideje i učiniti da Srbija izgleda bolje i lepše.

Nacionalni koordinator Svetskog dana čišćenja, Dragana Katić, istakla je da je današnja akcija na Adi samo jedna u nizu promotivnih akcija, koje će najaviti Svetski dan čišćenja kada će se svi građani sveta okupiti oko ideje čišeća okoline.

"Želimo da 15. septembra pet odsto populacije izađe na ulicu i u prirodu i da organizovano zajedno čisti. Ovo je jedna od najvećih civilnih akcija na planeti i ideja je da se svi ujedinimo i da se zajedničkim snagama suprotstavimo velikom problemu kao što je odlaganje otpada", zaključila je Katić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track