ČISTKA: Ovi lokalni šerifi lete iz SNS do kraja juna!
Foto: Dado Đilas, Printscreen, Marina Lopičić

Vrh vladajuće stranke završava kontrolu odbora

ČISTKA: Ovi lokalni šerifi lete iz SNS do kraja juna!

Politika -

Srpska napredna stranka (SNS) uveliko sprema čistku lokalnih funkcionera koji imaju loše rezultate, a neki neće leteti samo s funkcija već i iz partije, i to do kraja juna, do kada će biti završena kontrola svih odbora. Na ledu su čelni naprednjaci iz Alibunara, Kladova, Brusa i Bora, saznaje Kurir!

Kako otkriva naš sagovornik iz SNS, češljanje rada lokalnih naprednjaka privodi se kraju, pa će se uskoro izaći s listom onih koji nisu dobro radili i koji su se bahato ponašali skrivajući se iza stranke.

- Vrh stranke je i javno najavio da će se preispitivati rad lokalnih političara iz redova SNS. Taj posao je u toku i, kako stvari stoje, iz stranke bi mogli da budu isključeni predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, zatim Radisav Čučulanović iz Kladova, a partijska knjižica će možda biti oduzeta i Blagoju Spaskovskom iz Bora. Zbog brojnih afera koje ga prate, najverovatnije će iz SNS biti isključen i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka - otkriva naš sagovornik.

On dodaje da su neki od lokalnih naprednjaka pobegli iz SNS kada su saznali da će se njihov rad preispitivati.

- To je slučaj u Blacu, gde je nekoliko tamošnjih odbornika, ali i predsednik opštine Blace Zoran Jozić napustilo stranku. Jozić je ranije, inače, na zahtev vrha SNS, svoj rad obrazložio u samo sedam rečenica, što je skandalozno. Takođe, i s čela Merošine je smenjena Sanja Stajić, koja nije imala dobre rezultate i koja bi svakako sada letela - dodaje naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je potrebno da se vrše povremene provere unutar stranke kako bi se na taj način odstranili oni koji ne rade dobro.

- Tokom provere akcenat treba stavljati na stručnost i kvalitet, jer tu ponekad bude i intriga i podmetačina. Svakako, ko ne radi svoj posao treba da bude odstranjen, jer kadrovi na lokalu vrlo često su lice partije. Ako oni ne rade kako valja, stvara se negativna slika o stranci - navodi Anđelković.

Podsetimo, i Darko Glišić, predsednik IO SNS, rekao je nedavno za Kurir da na lokalu "ima onih koji misle da mogu da rade šta hoće bez kontrole", pa da se zato vrši kontrola rada širom Srbije. Kazao je i da je neke u SNS opila vlast.

Prokuplje ŠEF OPŠTINE ZAPOSLIO SE KAO VOZAČ SANITETA

Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić dobio je novi posao, i to ni manje ni više nego mesto vozača sanitetskog vozila u prokupačkoj bolnici. Tamošnja opozicija je takvu odluku kritikovala, a Lazić ističe da je konkurisao za to radno mesto kao i svi ostali. On je, inače, pre dolaska na čelo opštine bio privatnik, ali je u to vreme ugasio firmu, pa je postao nezaposlen. - Konkurisao sam kao i svi ostali, jer ispunjavam uslove konkursa. Nisam zloupotrebio funkciju koju obavljam - tvrdi Lazić.

foto: Fonet

Hit u Nišu GRADONAČELNIK SVEČANO OTVORIO BENZINSKU PUMPU

Gafovi lokalnih političara sve su originalniji, a poslednji u nizu je potez gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji je u tom gradu svečano otvorio benzinsku pumpu. Kako je ovih dana rekao na otvaranju, benzinska pumpa "nudi sadržaj koji je potreban Nišu", ali i "obezbeđuje nova radna mesta". Ovo mu nije bio prvi put da otvara neku pumpu, jer je vrpcu na jednoj presekao i prošle godine.

(Kurir.rs/Boban Karović/Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track