U SUSRET 800 GODINA SAMOSTALNOSTI SRPSKE DRŽAVE I CRKVE: Kulturno, sportsko i duhovno sabranje dece na Adi Ciganliji (FOTO, VIDEO)
Foto: Sveta Srbija

Tradicionalna mANIFESTACIJA

U SUSRET 800 GODINA SAMOSTALNOSTI SRPSKE DRŽAVE I CRKVE: Kulturno, sportsko i duhovno sabranje dece na Adi Ciganliji (FOTO, VIDEO)

Beograd -

Peto jubilarno okupljanje biće između ostalog posvećeno rukometu, a tema kulturnog dela programa biće “Sveti Sava i Nemanjići”

U nedelju 10. juna na Adi Ciganliji biće održano peto, tradicionalno Sportsko Sabranje Svete Srbije.

Ova manifestacija ne samo da istrajava na svom putu promovisanja važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, nego iz godine u godinu uspeva da okupi sve veći broj kako posetilca, tako i onih koji žele da budi aktivni deo programa Sabranja.

foto: PSD Sveta Srbija

- Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” (PSUSS) vredno radi već pet godina na realizaciji harmoničnog vaspitanja dece, gde kroz besplatan sportsko-pedagoški rad u sekcijama fudbala, odbojke, košarke i planinarenja tokom čitave godine preko 500 najmlađih vodi ka praktikovanju fizičkih doktrina motorike i koordinacije, timske igre, poštovanju protivnika, a u pratećim aktivnostima upoznaje ih kroz putovanja sa prelepim kulturnim i duhovnim bogatstvima naše otadžbine - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR projekta.

foto: PSD Sveta Srbija

PSUSS će učestvovati zajedno sa svojih sada i više od hiljadu sportista na svojevrsnoj Olimpijadi kulturnih, sportskih i duhovnih vrednosti.

Da je to veoma važan posao potvrdio je i status manifestacije kao one koja je od posebne važnosti za Grad Beograd.

Ona je do sada sabrala preko 100.000 naših najmlađih i njihovih porodica.

foto: PSD Sveta Srbija

Prve godine sportska tema bio je fudbal, druge košarka, treće tenis, a četvrte kraljica sportova - atletika. Peto jubilarno okupljanje biće između ostalog posvećeno rukometu, a u susret proslavi 800 godina samostalnosti srpske države i Crkve tema kulturnog dela programa biće “Sveti Sava i Nemanjići”.

Svi posetioci koji su bili i na prethodnim Sabranjima imaće priliku da se upoznaju i sa novom organizacijskim i konceptualnim sadržajima Sabranja koji će se sa posebnom pažnjom baviti onim najmlađima - predškolcima i onim malo starijim koji već pokazuju značajne sportske veštine i talente koje će publici pokazati u turnirima u košarci, fudbalu i stonom tenisu.

foto: PSD Sveta Srbija

Sam dan Sabranja kao i na svim prethodnim počeće svetom liturgijom na otvorenom u 9.00 sati.

U večernjim satima u biskopu na otvorenom premijerno će biti prikazane tri epizode serije o Nemanjićima.

(VIDEO, FOTO) SPEKTAKL ZA DECU NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije

U kulturnom delu programa nastupiće muzički umetnici: Lena Kovačević, Mari Mari, Bojan Marović, Boris Režak, kao i pevačke i igračke grupe: Srpski pravoslavni pojci, dečji hor “Zvonce”, grupa “Prelo”, AKUD “Lola”, KUD “PKB” i mnogi drugi

EVO KAKO SU IZGLEDALA PRVA ČETIRI SOBRANJA:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track