NOVI TEROR NAD SRBIMA Albanci napali srpsku decu na Kosmetu: Vređali ih, pretili i šipkama razvalili vrata škole!
Foto: Printscreen/Facebook

Nasilje ne jenjava

NOVI TEROR NAD SRBIMA Albanci napali srpsku decu na Kosmetu: Vređali ih, pretili i šipkama razvalili vrata škole!

Društvo -

Grupa Albanaca vređala je i pretila srpskoj deci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu kod Lipljana

Albanci su deci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne reči na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su i da na Kosovu nema mesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Albanci su potom šipkama razbilli i odvalili dvoje vrata školske zgrade. Deca su potom pozvala roditelje koji su slučaj prijavili policiji. Albanci su automobilom crne boje pobegli u nepoznatom pravcu. Direktor osnovne škole Bratislav Đedović potvrdio je da je došlo do incidenta i da su deca prvo njega pozvala i rekla da su razbijena vrata škole i da su im Albanci pretili. Policija je ubrzo došla, obavila uviđaj i uzela izjave od dece uz prisustvo roditelja. “Reč je o deci staroj deset godina koja su bila vidno uznemirena”, uplašena kaže direktor Đedović.

Ovo je drugi incident za nedelju dana. Nešto slično dogodilo se u selu Staro Gracko kada je grupa Albanaca nasrnula na srpsku decu dok su se igrala na seoskom igralištu. Tokom poslednjih dana na Kosovu i Metohiji se dogodilo više incidenata u kojima su Albanci napadali Srbe, među kojima je bilo i dece i povređenih. Tzv. "kosovska vlada" izrazila je zabrinutost i osudila poslednje, kako je navela, "međuetničke incidente". "Takvi slučajevi imaju za cilj da ometaju napore institucija da izgrade sveobuhvatno i demokratsko društvo. Poziva sve građane koji mogu imati informacije o slučajevima, da sarađuju sa organima za sprovođenje reda", navedeno je u saopštenju. Međutim, policija Kosova je u svom saopštenju ocenila da incidenti nemaju međutničku pozadinu i da je svako takvo delo krivično, bez obzira ko ga izvrši.

(Kurir.rs/B92 Foto: Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track