OBEĆALI IM DOM ZDRAVLJA, A SADA GRADE CRKVU: Stanari naselja Stepa Stepanović najavili BLOKADU Kružnog puta! Sinoć ih je ovo neprijatno iznenadilo! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

najavljen protest

OBEĆALI IM DOM ZDRAVLJA, A SADA GRADE CRKVU: Stanari naselja Stepa Stepanović najavili BLOKADU Kružnog puta! Sinoć ih je ovo neprijatno iznenadilo! (VIDEO)

Beograd -

Stanari naselja Stepa Stepanović najavili su protest koji će se održati u subotu, 30. juna, zbog najavljene gradnje crkve umesto doma zdravlja i ostalih sadržaja koji su im, kako tvrde, obećani prilikom kupovine stanova.

Oni planiraju da u subotu blokiraju Kružni put Voždovca, a za sledeću nedelju planiraju i obustavu saobraćaja na Slaviji.

"Za izgradnju vrtića, škole, pijace, zdravstvene ustanove potrebnog kapaciteta, tržnog centra i ostalih sadržaja koji su bili uračunati u cenu kvadrata koju smo platili prilikom kupovine stanova. Protiv izgradnje i nametanja verskog objekta na lokaciji odredjenoj za izgradnju predvidjenih sadržaja. Za poštovanje odluka donetih na sastanku sa predstavnicima vlasti povodom nelegalne izgradnje vesrkog objekta. Pozovite komšije! Izađimo u što većem broju! Izborimo se zajedno za bolji kvalitet života u našem naselju! Izborimo se za ono što smo platili, jer se osima nas niko drugi neće boriti!", navode stanari naselja Stepa Stepanović.

Stanari ovog naselja su napisali na društvenoj mreži Fejsbuk da ih je sinoć sačekalo i neprijatno iznenađenje.

"Nepoznati ljudi su prostor pored crkve/brvnare ogradili žicom. Ovo je zemljište Republike Srbije i nije u međuvremenu menjalo vlasnika. Navedenom nezapamćenom bahatom činu prethodilo je prepodnevno dovoženje materijala neobeleženim kamionom", tvrde stanari Stepe i dodaju:

"Savesni građani su pozvali policiju koja je ubrzo došla sa tri ekipe. U korektnoj i konstruktivnoj atmosferi sačinjen je Zapisnik i preduzete su mere koje se sprovode u ovakvim situacijama".

(Kurir.rs/Foto: Printscreen, Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja