OVDE IMA NAJVIŠE BEOGRADSKIH BOGATAŠA: Oni su direktori, menadžeri i inženjeri a zarađuju milione!
Foto: Dado Đilas

najbogatija beogradska opština

OVDE IMA NAJVIŠE BEOGRADSKIH BOGATAŠA: Oni su direktori, menadžeri i inženjeri a zarađuju milione!

Beograd -

Najviše menadžera, direktora i inženjera koji godišnje zarađuju milione živi u Novom Beogradu. Naime, u toj opštini živi čak 4.496 građana čija je ukupna zarada u 2017. godini iznosila 10,7 milijardi dinara.

Kako se navodi, do te cifre se dolazi ako se uzme u obzir samo zakonski minimum dohotka od 2.375.136 dinara godišnje za koji građani imaju obavezu prijavljivanja Poreskoj upravi.

Da građani sa najvišim primanjima žive u Beogradu pokazuje i podatak da od 100 najvećih prijavljenih prihoda u celoj Srbiji, 73 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Poreske uprave Beograd.

Iako se zvanično ne saopštava koliko pojedinačno iznose neto plate najbogatijih prijavljenih građana Srbije, za prvih sto podnosilaca prihodi se kreću od oko 40 do cak 340 miliona dinara, piše Blic.

Takođe, prema izveštaju Poreske uprave, najčešća prijavljena zanimanja su menadžer, direktor i inženjer. Od 100 najviše iskazanih prijavljenih prihoda poreskih obveznika, čak 90 odsto su muškog pola.

U izveštaju Poreske uprave navodi se i da su od tog broja 69 osoba domaći, a 31 strani državljani.

Inače, od ukupnog broja prijava, 23.238 za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana, najviše prijava podneto je na teritoriji Beograda - 16.199 prijava, zatim Novog Sada, 4.341, a slede Kragujevac sa 1.423 prijave i Niš sa 1.265 prijava.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track