STANARIMA PUCAJU ZIDOVI I PLAFONI, INSPEKCIJA ĆUTI! Grade hotel u Beogradu sa 9 umesto dozvoljenih 5 spratova, a reakcije nema!
Foto: Kurir

Divlja gradnja u Venizelosovoj ulici

STANARIMA PUCAJU ZIDOVI I PLAFONI, INSPEKCIJA ĆUTI! Grade hotel u Beogradu sa 9 umesto dozvoljenih 5 spratova, a reakcije nema!

Beograd -

Kompanija "Prezident d.o.o.", koja gradi hotel, odstupila od dozvole i umesto pet spratova digla čak devet

Bahati investitor, kompanija "Prezident d.o.o." iz Novog Sada, koja gradi hotel u Venizelosovoj ulici na broju 54 u Beogradu, gde je umesto dozvoljenih pet spratova sazidala čak devet, i juče je bila bez komentara. Ni Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda takođe ne odgovara na pitanja Kurira.

Kao što je Kurir pisao, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda izdao je 12. novembra 2015. godine dozvolu za gradnju hotela, tačnije tri podzemna sprata, prizemlje i pet spratova iznad zemlje. Međutim, investitor se oglušio i sazidao još četiri sprata. Sa gradnjom je nastavio i uprkos tome što je građevinski inspektor opštine Stari grad u januaru izašao na teren i konstatovao da je prilikom izgradnje odstupljeno u pogledu spratnosti i o tome obavestio Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda radi preuzimanja mera.

foto: Kurir

Stanovnici okolnih zgrada koji su pričali s nama požalili su se da radovi traju već dve godine, da je buka nesnosna, kao i da stanari zgrade koji žive tik uz novi hotel imaju problem s pucanjem zidova i plafona. Jedna stanarka se požalila i na to da pada malter, cigle i neki delovi materijala, kao i da su razbijeni i neki prozori. Ona je navela i da je investitor kupio stan na prvom spratu njihove zgrade, kao i da je probušio spoljni zid kako bi taj stan spojio s hotelom.

foto: Kurir

Ni juče nismo uspeli da stupimo u kontakt sa investitorom, to jest direktorom kompanije "Prezident d.o.o.", sekretarica koja nam se javila rekla je da je on na putu i da ga zovemo krajem nedelje, a odbila je da nam da njegov broj mobilnog telefona.

Kurir.rs/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track