GRADE 4 SPRATA VIŠE OD DOZVOLJENOG, I TO USRED CENTRA BEOGRADA: Podneta krivična prijava protiv bahatog investitora!
Foto: Kurir

Reakcija! Bezakonje u Venizelosovoj ulici

GRADE 4 SPRATA VIŠE OD DOZVOLJENOG, I TO USRED CENTRA BEOGRADA: Podneta krivična prijava protiv bahatog investitora!

Beograd -

Divlja gradnja Građevinski inspektor konstatovao je da je investitor odstupio od overene projektne dokumentacije, naložena obustava radova

Protiv investitora, kompanije "Prezident" iz Novog Sada, koja gradi hotel u Venizelosovoj ulici na broju 54 u Beogradu, podneta je krivična prijava!

foto: Kurir

Podsetimo, investitor je na pomenutoj lokaciji umesto dozvoljenih pet, sazidao ni manje ni više nego devet spratova. Građevinska kompanija "Prezident" dobila je 12. novembra 2015. godine od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Beograda dozvolu za gradnju hotela, ali za tri podzemna sprata, prizemlje i pet spratova iznad zemlje. Investitor se oglušio na sve to i sazidao još četiri, a sa gradnjom je nastavio i uprkos tome što je građevinski inspektor opštine Stari grad konstatovao da je prilikom izgradnje odstupljeno u pogledu spratnosti.

foto: Kurir

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda za Kurir navode da je investitor u toku izgradnje odstupio od overene projektne dokumentacije.

- To je građevinski inspektor konstatovao i rešenjem od 19. 12. 2017. naložio investitoru obustavu daljeg izvođenja radova, kao i da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole. Donet je zaključak o dozvoli izvršenja dana 22. januara. Nadležnom tužilaštvu upućena je prijava za učinjeni privredni prestup protiv investitora - objašnjavaju u ovom sekretarijatu.

Oni dodaju da je građevinski inspektor započeo i postupak inspekcijskog nadzora u drugom predmetu, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti investitor dana 14. maja započeo izgradnju i na susednoj parceli, na postojećem ozakonjenom objektu.

- Dana 17. maja doneto je rešenje o uklanjanju, kojim je naređeno investitoru radova da ukloni bespravno nadzidane etaže na susednom objektu. Takođe, izvršeno je i zatvaranje gradilišta. Podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo građenja bez građevinske dozvole - navode iz Sekretarijata za inspekcijske poslove i napominju da je inspekcijski nadzor i dalje u toku.

I nedelju dana nakon objavljivanja teksta o ovom primeru divlje gradnje nismo uspeli da dobijemo komentar od investitora, to jest direktora kompanije "Prezident".

Kurir.rs/ M. Branković/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track