Ubijte me, neću da vam otvorim

Kurir svedok drame na Čukarici

Ubijte me, neću da vam otvorim

Beograd -
Gordanu Damnjanović, teško obolelu od raka, izvršitelji juče izbacili na ulicu iz stana u kojem je živela sedam godina

BEOGRAD - Izbačena na ulicu!Prava drama odigrala se juče ujutro u Ulici Ilije Stojadinovića na Čukarici kad su sudski izvršitelji došli da isele iz stana Gordanu Damnjanović, obolelu od raka!- Neću da vam otvorim, samo mrtvu ćete me izneti iz mog stana. Ubijte me, ali ja vam neću otvoriti - vrištala je kroz suze Gordana dok je rukama pokušavala da zadrži vrata kako izvršitelji i policija ne bi provalili unutra.Dva sata se Gordana, obolela od raka, kroz suze prepirala s njima kroz vrata, a tom užasnom prizoru prisustvovala je i ekipa Kurira, koja se u trenutku kad su izvršitelji stigli nalazila u Gordaninom stanu.Izvršitelji su lupali pesnicama i alatom po vratima i zahtevali da im Gordana otvori.- Gordana, bolje da otvorite, ući ćemo svakako. Bolje da sami otvorite nego da vas povredimo kad razvalimo vrata - vikali su izvršitelji, a dok su oni obijali bravu na vratima, Gordani je pozlilo. U stanu se od silnog lupanja stvorio oblak prašine.- Loše mi je, onesvestiću se - zapomagala je Gordana dok je zadnjim atomima snage prilazila krevetu, na kojem je ubrzo izgubila svest.Dok je novinarka Kurira pokušavala da otključa vrata, izvršitelji su provalili i upali unutra zajedno s Gordaninim sinom Stefanom (19), koji je sve vreme bio napolju sa izvršiteljima.Gordana je potom završila u Urgentnom centru, a izvršitelji su preuzeli stan i iselili je iz prostora u kojem je živela od 2005. godine.Pre nego što je drama počela, Gordana je objasnila ekipi Kurira da je Opština Čukarica iseljava po nalogu gradskog javnog pravobranioca, iako na to nema pravo.- Kao radnici firme „Ineks-Intereksport“ stečajni upravnik Vučelja Bajić dao mi je na korišćenje stan koji je pripadao Holdingu „Fond Ineks-Intereksport“. Firma je prodala stan Gradu Beogradu, iako sam ja htela da ga kupim, jer sam u njega uložila mnogo para, pošto je bio u vrlo lošem stanju kad sam se uselila - objasnila nam je Gordana tik pre nego što se začuo prvi udarac na vrata.

Dijana Tadić - S. T. - O. N.

Novinarka Kurira pokušala da smiri nesrećnu ženu
Novinarka Kurira pokušala da smiri nesrećnu ženu

Izvršitelji na kraju obili vrata i iselili Gordanu
Izvršitelji na kraju obili vrata i iselili Gordanu

Opština: Iseljenje po zakonuSnežana Maksimović iz Odeljenja za imovinskopravne i stambene poslove u Opštini Čukarica potvrdila je da je Gordana Damnjanović juče iseljena iz stana.- Na zahtev „Gradske čistoće“ i Grada Beograda, koji su stan kupili 2009. godine od kompanije „Ineks-Intereksport“ iz Beograda, a na osnovu ugovora overenog pred Prvim opštinskim sudom, Opština Čukarica je prema članu 5. Zakona o stanovanju bila dužna da odradi iseljenje - kaže Maksimovićeva.

Stvari izbačene u hodnik

Nesrećna Gordana iz Urgentnog centra izašla je oko 18 sati, a po nju je došao sin Stefan.- Dva puta su mi radili EKG i dali su mi neke tablete za smirenje. Kako da se smirim kad ne znam gde ću noćas da spavam - priča Gordana, a suza joj suzu stiže.Stan pečatiran, a u hodniku joj je izbačen skoro ceo život.- Sve su izbacili... Odvajala sam nam od usta da bih kupila veš-mašinu, krevet, frižider, police.... A sad, šta sad da radim, i kud ću kad nemam nikog svog - jeca Gordana.

(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track