UŽIVO KRAJ DRAME U DURMITORSKOJ U CENTRU BEOGRADA: Odbranjena baka Mara! Iseljenje bolesne i operisane starice od 90 godina odloženo do daljeg! (VIDEO)
Foto: Združena akcija Krov nad glavom, Printscreen, Stefan Kojić

nenajavljena akcija počela ranom zorom

UŽIVO KRAJ DRAME U DURMITORSKOJ U CENTRU BEOGRADA: Odbranjena baka Mara! Iseljenje bolesne i operisane starice od 90 godina odloženo do daljeg! (VIDEO)

Beograd -

BEOGRAD - U samom centru Beograda, u Durmitorskoj ulici, jutros se od rane zore odvijala prava drama!

Na društvenoj mreži Fejsbuk rano jutros prvo se pojavilo obaveštenje o nenajavljenom pokušaju iseljenja, kako se navodi, teško bolesne, operisane i nepokretne baka Mare od 90 godina iz stana u Durmitorskoj 7.

foto: Facebook Printscreen/Krov nad glavom

Reč je o stanu u zgradi na uglu Durmitorske i Sarajevske, a pokušaj iseljenja počeo je jutros u 7 časova i, kako su aktivisti nekoliko puta u prenosu uživo ponovili, bio je potpuno nenajavljen. Okupljeni aktivisti sve vreme su stajali na stepeništu zgrade i blokirali put do bakinog stana.

Drama je okončana oko 9 časova "odbranom" baka Mare i odlaganjem njenog prinudnog iseljenja do daljeg.

foto: Stefan Kojić

Okupljeni aktivisti jutros su naveli da je izvršiteljka pre 10 dana, tačnije prošlog ponedeljka, došla prvi put i da je baka tada "odbranjena" a da je ovo već drugi pokušaj njenog iseljenja u tako kratkom roku.

Kako su naveli aktivisti, bolesna i nepokretna baka ne odbija da napusti stan u kojem je živela 70 godina, niti spori postojanje duga već samo traži još malo vremena i da joj se dozvoli da se oporavi posle teške operacije srca koju je imala u januaru i plućne embolije.

foto: Facebook Printscreen/Krov nad glavom

Okupljeni su u nekoliko navrata ponovili da baka moli za odlaganje dok se ne oporavi i ne stane na noge posle čega će, kako je rekla, sama napustiti stan.

Aktivisti koji su jutros po drugi put sprečili iseljenje baka Mare, razgovarali su i ubeđivali se sa policijom čitava dva sata ne odstupajući ni za jedan stepenik.

foto: Združena akcija Krov nad glavom

U prenosu uživo naveli su da je ovog puta na mestu izvršenja bilo prisutno osoblje izvršiteljke, kao i veliki broj policajaca ne samo u ulazu zgrade nego i ispred sa čak dve marice i kolima hitne pomoći.

foto: Facebook Printscreen/Krov nad glavom

U prenosu uživo u jednom trenutku je pomenuto da je posredi dug od 50.000 evra kao i da bolesna baka ima ćerku Danijelu, ali i da je neverovatno da "neko na ovakav način iseljava nekog usred zime, kao i da je još u SFRJ postojalo pravilo da niko ne može biti iseljen zimi".

Kako se moglo čuti i videti u prenosu uživo, policija je legitimisala okupljene aktiviste koji su poručili izvršiteljima da ih ne sprečavaju da prođu nego da samo tu stoje i ne rade ništa.

foto: Združena akcija Krov nad glavom

Na lajvstrimu se čulo i da baka ima ćerku Danijelu koja jutros u prvi mah nije ni bila prisutna jer je posredi bio nenajavljen pokušaj iseljenja pošto se kupcu navodno "žuri da renovira i ne želi više da čeka". Baka i njena ćerka su pre pokušaja iseljenja zatražile odlaganje od 30 dana, ali je kupac navodno insistirao da iseljenje bude danas iako su prošlog ponedeljka lekari preporučili da baka zbog zdravstvenog stanja nikako ne bi trebalo da napušta stan.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track