OPŠTA TUČA U JEVREJSKOJ OPŠTINI BEOGRAD: Avram Izrael stao u bokserski stav! Čovek pao na zemlju, nastao opšti metež (VIDEO)
Foto: Printscreen

opozvano novo rukovodstvo

OPŠTA TUČA U JEVREJSKOJ OPŠTINI BEOGRAD: Avram Izrael stao u bokserski stav! Čovek pao na zemlju, nastao opšti metež (VIDEO)

Beograd -

U Jevrejskoj opštini Beograd danas je došlo do incidenta kada je privremena uprava ušla u prostorije opštine.

Kako je rekao predstavnik nove uprave Brane Popović, incident se dogodio jer dosadašnja uprava ne priznaje novo rukovodstvo, pa su za nedelju, 3. mart sazvali vanrednu izbornu sednicu Skupštine i pozvali ljude da glasaju.

- Mi smo u decembru na vanrednoj sednici skupštine smenili upravu i izglasali novu koja bi organizovala izbore na valjan način - rekao je on i dodao da je Ministarstvu pravde dostavljena odluka o smeni.

Pošto je prošao zakonski rok od dva meseca za promenu rukovodstva, novo rukovodstvo danas je ušlo u kancelariju u Ulici kralja Petra 71a.

Tukao se i Avram Izrael

- Ušli smo u prostorije naše opštine i rekli da mi sada vodimo. Ušli smo svojim ključem, bez ikakvog nasilja - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, došla je policija kada su ušli u prostorije, a smenjeni ljudi nisu dozvolili drugima da uđu u kancelarije i priključe se novoj upravi.

Kako je rekao, potpredsednik smenjene uprave Avram Izrael napao je čoveka u hodniku zgrade, a u prisustvu smenjenog predsednika Jevrejske opštine Beograd Danila Medića.

- Čoveka su oborili i šutirali, nisu ozbiljne povrede, ali su mu slomili naočare - rekao je Popović.

Policija nije htela da dođe

Incident je prijavljen policiji, ali ona nije želela da dođe, uz obrazloženje da su danas već bili dva puta i da suprostavljene strane pravdu nađu na sudu.

Prema Popovićevim rečima, privatno obezbeđenje prethodne uprave stoji na ulazu u zgradu Opštine i ne dozvoljava ljudima da uđu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track