SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Za Centar Sava tražimo koncesionog partnera, radovi počinju 2020.
Foto: Nebojsa Mandić

Rekonstrukcija

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Za Centar Sava tražimo koncesionog partnera, radovi počinju 2020.

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će biti pokrenut postupak za izbor koncesionog partnera za rekonstrukciju i upravljanje objektima Sava centra i dodao da očekuje da taj postupak bude završen do kraja godine, a da će 2020. početi radovi na obnovi.

Obraćujući se odbornicima u Skupštini Beograda, Vesić je rekao da je suština koncesije da imovina Sava centra ostane u vlasništvu Grada, a isto tako i sve što partner bude uložio.

"Tražimo novog partnera koji bi uložio novac, Nadamo se da ćemo dobiti više ponuda. Mislimo da je ovaj postupak 'čistiji' i za partnera i za Grad Beograd", rekao je Vesić i izrazio očekivanje da će postupak za izbor partnera trajati šest do osam meseci.

Podsetio je da je Skupština grada u prošlom sazivu pokrenula postupak za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP Sava centar, po modelu javno-privatnog partnerstva, ali je, dodao je, samo kompanija Delta holding dostavila ponudu koja je ocenjena kao neprihvatljiva, a da je nakon toga otvoren pregovarački postupak na koji Grad ima pravo po zakonu, kako bi ponudu učinio prihvatljivom.

"Razgovori su trajali nekoliko meseci, ali nismo uspeli da se dogovorimo..., rekao je Vesić, navodeći da je za rekonstrukciju Sava centra potrebno između 25 i 30 miliona evra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track