MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA: Dozvola za gondolu po zakonu, prijava bespredmetna
Foto: Beoinfo

sve po propisima

MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA: Dozvola za gondolu po zakonu, prijava bespredmetna

Beograd -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da je građevinsku dozvolu za izgradnju gondole od Kalemegdana do ušća u Beogradu izdalo u skladu s važećim prostornim planom i planskim aktima grada.

U saopštenju Ministarstva ističe se da je zato bespredmetna krivična prijava poslanika opozicionih stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju protiv potpredsednice Vlade Srbije i ministarke Zorane Mihajlović i njenih saradnika zbog izdavanja građevinske dozvole za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole.

Kako se navodi, dozvola je izdata u skladu s rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture i odnosi se na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu koji treba da budu izvedeni, i ističe da Ministarstvo ne pita kome će da izda, a kome neće da izda građevinsku dozvolu, već nju može da dobije svako ko ispuni zakonom propisane uslove.

"Zato smatramo da je ova krivična prijava bespredmetna i predstavlja samo još jedan pokušaj politizacije projekta gradnje gondole, u čemu Ministarstvo ne želi da učestvuje", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track