NEMOJTE PITI VODU U NASELJIMA NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Postavljeno 25  cisterni, 32 tone flaširane vode će biti podeljeno
Foto: Beoinfo

preporuka Zavoda za javno zdravlje

NEMOJTE PITI VODU U NASELJIMA NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Postavljeno 25 cisterni, 32 tone flaširane vode će biti podeljeno

Beograd -

U naseljima na levoj obali Dunava, koja su u nevremenu pogođena poplavama, analize su pokazale da voda nije kontaminirana, ali da je preporuka Zavoda za javno zdravlje da za piće ne treba koristiti vodu iz gradskog vodovoda, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je novinarima, posle sednice Štaba za vanredne situacije, rekao da je na terenu postavljeno 25 cisterni sa vodom za piće, a da će 32 tone flaširane pijaće vode, preko Crvenog krsta, biti podeljeno dečijim institucijama, domovima zdravlja i drugim prioritetnim institucijama.

foto: Beoinfo

Situacija u naseljima na levoj obali Dunava koja su u nevremenu pogođena poplavama se normalizuje, ali nadležne službe su i dalje na terenu kako bi ti delovi Beograda u potpunosti profunkcionisali, kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da je trenutno najvažnije da se uradi sanacija terena, dezinfekcija i dezinsekcija i da na tome rade ekipe Zavoda za javno zdravlje i Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Na terenu su i opštinske komisije koje vrše popis domaćinstava oštećenih tokom nevremena, rekao je Radojičić.

Kazao je da se, prema trenutnim podacima, za to prijavilo oko 650 porodica i da su komisije obišle oko 250 i napravile uvid u trenutnu situaciju.

Gradonačelnik je istakao da ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju rade na suzbijanju komaraca i najavio da će se od subote suzbijanje komaraca vršiti iz aviona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track